ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Τηλ:2641044320

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη
Εμπιστευθείτε μια τοπική εταιρία που σας εγγυάται μια σωστή και αξιόπιστη εγκατάσταση

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ
Tηλ. Επικοινωνίας 6946946832
Από το Blogger.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ

Aitoloakarnania Blogs
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011
Μετά την έγκριση της πίστωσης 14.500.000 ευρώ,  δημοσιεύτηκε και η περίληψη της διακήρυξης για το έργο «Επείγοντα μέτρα υποστήριξης της σήραγγας Εκτροπής Αχελώου προς Θεσσαλία». Το έργο αυτό είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα έργα ολόκληρης της Θεσσαλίας και είχε γίνει πεδίο αντιπαράθεσης πολιτικών και φορέων με την κεντρική Κυβέρνηση.Πρόσφατα είχε εκφραστεί η ανάγκη για τα μέτρα υποστήριξης της μεγάλης σήραγγας της Εκτροπής καθώς ο κίνδυνος κατάρρευσης είναι άμεσος.
Λόγω του κατεπείγοντος η διαδικασία αναμένεται να είναι όσο το δυνατόν πιο σύντομη έτσι ώστε να αρχίσουν και γρήγορα τα μέτρα στήριξης της σήραγγας. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως το έργο της εκτροπής του ποταμού Αχελώου και τα Εγγειοβελτιωτικά έργα της Θεσσαλικής Πεδιάδας έχουν συνολικό προϋπολογισμό 500.000.000 ευρώ.
Να θυμίσουμε ακόμη πως το θέμα έφτασε μέχρι το Συμβούλιο της Επικρατείας που δέχθηκε την εκτέλεση του συγκεκριμένου έργου και μόνον, δεχόμενο τις αιτιάσεις του Υπουργείου Υποδομών και των κατασκευαστών. Τονίστηκε όμως πως το έργο θα πρέπει να κάνει μόνο με την υποστήριξη της σήραγγας και όχι με άλλες παρεμβάσεις που σχετίζονται με την συνέχιση του έργου της εκτροπής.
Αυτό γιατί με απόφαση του ΣτΕ τα έργα της εκτροπής έχουν «παγώσει» μετά από προσφυγή των φορέων της Αιτωλ/νίας και περιβαλλοντικών οργανώσεων και βρίσκεται εν αναμονή της απόφασης επί τον προδικαστικών ερωτημάτων που έχουν σταλεί προς το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Η έκδοση της απόφασης του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, αναμένεται στο τέλος του χρόνου, ενώ η σχετική ακροαματική διαδικασία έγινε πρόσφατα.
Πηγή: michankos-online.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ηλία Ηλιού 7-9, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Tηλ: 6948484595

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?
Βήματα επαγγελματικού προσανατολισμού

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου
Κάντε κλίκ στην εικόνα

Blog Archive

Αναγνώστες

About Me

agriniomag
Παπαθανασίου Κωνσταντίνος, Κοτρολός Νικόλαος, Νέλλη Παρμάκη, Email: agriniomag@gmail.com
Προβολή πλήρους προφίλ