ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Τηλ:2641044320

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη
Εμπιστευθείτε μια τοπική εταιρία που σας εγγυάται μια σωστή και αξιόπιστη εγκατάσταση

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ
Tηλ. Επικοινωνίας 6946946832
Από το Blogger.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ

Aitoloakarnania Blogs
Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010

Επεκτείνοντας η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου τον θεσμό «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη», στις 11 Σεπτεμβρίου 2010 εγκαινιάζει με την συνεργασία του Δήμου Μεσολογγίου και της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, μία εντυπωσιακή έκθεση χαρακτικής με θέμα «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από τη Χαρακτική».
Η έκθεση παρουσιάζει χαρακτικά των συλλογών της Πινακοθήκης και ξεκινά με την ιστορική αυθεντική λιθογραφία του Θεόδωρου Βρυζάκη του 1856 με θέμα την «Έξοδο του Μεσολογγίου», συνεχίζεται με Μεσολογγίτικα θέματα από τους: Βάσω Κατράκη, Φώτη Μαστιχιάδη, Αλέκο Φασιανό, Τόνια Νικολαϊδη, Βασίλη Χάρο, Απόστολο Κούστα, Γιάννη Κυριακίδη, και των μελών της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών: Μάγδα Βαμβατήρα, Γιάννη Γουρζή, Χριστόδουλο Γκαλτέμη, Νίκο Δεσεκόπουλο, Ελισάβετ Διονυσοπούλου, Γρηγόρη & Μιχάλη Κότσαρη, Γιάννη Κολιό, Ρίτσα Ποδηματά, Γιάννη Στεφανάκι, Μαίρη Σχοινά και Δημήτρη Τσιρογιάννη, που διανθίζουν όλοι μαζί την έκθεση με τα υπέροχα χαρακτικά τους.
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν επιλεγμένες φωτογραφίες για το Μεσολόγγι του Βασίλη Αρτίκου.

«Πρόκειται για μια έκθεση μοναδική και πρωτόγνωρη, γιατί οι πιο γνωστοί Έλληνες χαράκτες δούλεψαν τον χαλκό, το ξύλο, την πέτρα και μας παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους που αποτυπώνουν την όμορφη και ιστορική πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου» σημειώνει στον κατάλογο της έκθεσης ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

«Όταν το 2005 μαζί με τον αδελφό μου Πάνο υλοποιούσαμε την ιδέα μας «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη», δεν φαντασθήκαμε ότι η προσπάθειά μας αυτή θα αποκτούσε μία πρωτόγνωρη δυναμική και αναγνώριση τέτοια, που οι ιστορικές και πιο έγκυρες αίθουσες τέχνης των Αθηνών πήραν από εμάς αμέσως «τη σκυτάλη» και της έδωσαν ένα εικαστικό ξεχωριστό χαρακτήρα ώστε οι διαδρομές να καταλήξουν πια σε θεσμό», σημειώνει η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ζωή Χρ. Μοσχανδρέου και συνεχίζει:

«Η Πινακοθήκη μας χαρακτηρίζεται για την ευαισθησία της προς την Ελληνική Χαρακτική και αυτό αποδεικνύεται με τις 10 μοναδικές συλλεκτικές εκδόσεις μας με αυθεντικά χαρακτικά των πιο γνωστών Ελλήνων χαρακτών (στο τέλος του καταλόγου όλες οι εκδόσεις μας) που έχουν σχέση με το Μεσολόγγι.

Με χαρά συνεργασθήκαμε με τον φιλοπρόοδο Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννη Αναγνωστόπουλο και την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών που μέλη της χάραξαν για το Μεσολόγγι, και οι φιλότεχνοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία όαση κυριολεκτικά εντυπωσιακής χαρακτικής.

Η Πινακοθήκη μας συνεχίζει την 14χρονη πολιτιστική της πορεία με την εγνωσμένη υπευθυνότητα και σοβαρότητα της, με την υπέροχη αυτή έκθεση «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την Χαρακτική» η οποία θα παρουσιασθεί και σε άλλες Δημοτικές Πινακοθήκες της χώρας μας.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους και ιδιαίτερα στους χαράκτες που δούλεψαν μόνο και μόνο για το Μεσολόγγι και θερμά συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά τους.»

Info
Τοποθεσία Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου Κων. Τρικούπη 2,
Μεσολόγγι
Ημερομηνία Διάρκεια έκθεσης: 11 Σεπτεμβρίου έως 28 Νοεμβρίου 2010, 11/9/2010, 8.15 μ.μ

Πηγή:http://tadeefi.wordpress.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ηλία Ηλιού 7-9, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Tηλ: 6948484595

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?
Βήματα επαγγελματικού προσανατολισμού

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου
Κάντε κλίκ στην εικόνα

Blog Archive

Αναγνώστες

About Me

agriniomag
Παπαθανασίου Κωνσταντίνος, Κοτρολός Νικόλαος, Νέλλη Παρμάκη, Email: agriniomag@gmail.com
Προβολή πλήρους προφίλ