ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Τηλ:2641044320

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη
Εμπιστευθείτε μια τοπική εταιρία που σας εγγυάται μια σωστή και αξιόπιστη εγκατάσταση

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ
Tηλ. Επικοινωνίας 6946946832
Από το Blogger.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ

Aitoloakarnania Blogs
Κυριακή 10 Απριλίου 2011
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες στο Εμπορικό Επιμελητήριο Αγρινίου η ημερίδα με τίτλο: "Σχεδιάζω το μέλλον μου,επιλέγω κατεύθυνση, επιλέγω σπουδές", που διοργανώθηκε από το Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού Αγρινίου και την Ένωση Φροντιστών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι περί τους 250 συμμετέχοντες, κυρίως μαθητές και γονείς, που κατέκλυσαν την αίθουσα, είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν από εξειδικευμένους στο χώρο του επαγγελματικού προσανατολισμού επιστήμονες, για τον τρόπο με τον οποίο ένας υποψήφιος θα πρέπει να προσεγγίζει την επιλογή της σωστής για αυτόν κατεύθυνσης και κατ' επέκταση του κατάλληλου επαγγέλματος.
Συγκεκριμένα, μαθητές και γονείς ενημερώθηκαν διεξοδικά, αρχικά από την κ. Δώρα Αναγνωστοπούλου (Εκπαιδευτικός και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού) για τις βασικές αρχές του  Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Στη σύνέχεια η κ. Νέλλη Παρμάκη (Εκπαιδευτικός και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού) ανέλυσε εκτενώς τον ορθό τρόπο και χρόνο λήψης  των εκπαιδευτικών αποφάσεων του μαθητή και τους τρόπους επιλογής σχολής,
ενώ τέλος η κ. Καλλιόπη Σωτηράκη (Ψυχολόγος και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού) παρουσιάσε τρόπους  για την όσο το δυνατό αρτιότερη μετάβαση των αποφοίτων στην αγορά εργασίας. Επιπλέον, επαγγελματίες από όλα τα επιστημονικά πεδία (Ευτυχία Καραβασίλη - Δικαστικός, Παναγιώτης Κανάτας - Γεωπόνος,  Γεώργιος Διαμάντης - Φαρμακοποιός, Κωνσταντίνος Παπαθανασίου  - Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός,  Θωμάς Μπαρμπάκης - Αξιωματικός ΕΛ.ΑΣ.), μοιράστηκαν τη δική τους εμπειρία σπουδών και παρουσίασαν τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τόσο των σπουδών τους, όσο και του επαγγέλματός τους στην πράξη και απάντησαν σε ερωτήματα, που τέθηκαν από τους μαθητές και τους γονείς.  Την εκδήλωση χαιρέτισε  ο κ. Γεώργιος Ξυγκάς, μέλος της Ένωσης Φροντιστηρίων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι υποψήφιοι των Πανελληνίων Εξετάσεων είχαν μία πρώτης τάξεως  ευκαιρία να ενημερώθούν ολοκληρωμένα από ειδικούς,γύρω από ένα ευρύ φάσμα ζητημάτων που θα τους αποσχολήσουν πριν και μετά τις σπουδές τους. Εξάλλου, τέτοιου είδους εκδηλώσεις σπανίζουν στην πόλη του Αγρινίου και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην κ. Νέλλη Παρμάκη, που εμπνέυστηκε και ουσιαστικά υλοποίησε αυτή την ημερίδα, καλύπτοντας έτσι το κενό ενημέρωσης των μαθητών στον ευαίσθητο τομέα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού. Ελπίζουμε, η συγκεκριμένη εκδήλωση να γίνει θεσμός στην πόλη μας, καθώς η μαζικότητα προσέλευσης απέδειξε με τον πλέον χαρακτηριστικό τρόπο, πως οι νέοι διψούν για σωστή πληροφόρηση, που θα τους βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό να πάρουν σωστές και έγκαιρες αποφάσεις για την επαγγελματική τους ζωή.

1 σχόλια:

Unknown είπε...

Θέλω να ευχαριστήσω θερμά όλους όσους πίστεψαν και υποστήριξαν αυτή την ιδέα! Εύχομαι αλλά και πιστεύω ότι ημερίδες σαν τη χτεσινή θα γίνουν θεσμός στη πολή του Αγρινίου!
Ευχαριστώ το Agriniomag που με τόσο ενθουσιασμό επικοινώνησε το γεγονός και συνέβαλε από το μερος του στη μαζική προσέλευση των μαθητών

Δημοσίευση σχολίου

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ηλία Ηλιού 7-9, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Tηλ: 6948484595

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?
Βήματα επαγγελματικού προσανατολισμού

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου
Κάντε κλίκ στην εικόνα

Blog Archive

Αναγνώστες

About Me

agriniomag
Παπαθανασίου Κωνσταντίνος, Κοτρολός Νικόλαος, Νέλλη Παρμάκη, Email: agriniomag@gmail.com
Προβολή πλήρους προφίλ