ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Τηλ:2641044320

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη
Εμπιστευθείτε μια τοπική εταιρία που σας εγγυάται μια σωστή και αξιόπιστη εγκατάσταση

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ
Tηλ. Επικοινωνίας 6946946832
Από το Blogger.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ

Aitoloakarnania Blogs
Τρίτη 12 Απριλίου 2011

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Την περιβαλλοντική δράση του δημοτικού σχολείου Ζευγαρακίου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων αναδεικνύουν οι ιστοσελίδες Διεθνούς Σημασίας Ραμσάρ (www.ramsar.org) και της MedWet Πρωτοβουλία για τους Μεσογειακούς Υγροτόπους (www.medwet.org). Στις 04/02/2011 το σχολείο πραγματοποίησε τη περιβαλλοντική εκδήλωση «Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων, Δάση για το νερό και τους υγροτόπους» με προσκεκλημένο τον περιβαλλοντολόγο κ. Μαμάση Διονύση.

Το φετινό θέμα της γιορτής το οποίο επέλεξε η Διεθνής Σύμβαση Ραμσάρ ήταν Δάση για το νερό και τους υγροτόπους καθώς το 2011 έχει ανακηρυχθεί από τα Ηνωμένα Έθνη ως Παγκόσμιο Έτος για τα Δάση.Το site των Υγροτόπων Διεθνούς Σημασίας Ραμσάρ φέτος γιορτάζει τα 40 χρόνια από την υπογραφή της ομώνυμης σύμβασης και προβάλλει όλες τις δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν στον κόσμο με αναφορά και φωτογραφικό υλικό από την εορταστική εκδήλωση του σχολείου Ζευγαρακίου Αγρινίου. Παράλληλα σημειώνει ότι το σχολείο βρίσκεται ανάμεσα από τη μεγαλύτερη λίμνη της Ελλάδας τη Τριχωνίδα και τη Λυσιμαχεία και οι μαθητές του τοπικού σχολείου, γονείς και προσκεκλημένοι παρακολούθησαν μια σειρά από δράσεις.
http://www.ramsar.org/cda/en/ramsar-activities-wwds-wwd2011reports/main/ramsar/1-63-78%5E25047_4000_0__
Αντίστοιχα η Medwet (Mediterranean Wetlands) που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια μιας διεθνούς διάσκεψης για τους μεσογειακούς υγροτόπους το 1991 στην Ιταλία σημειώνει τις μεσογειακές δραστηριότητες που υλοποιήθηκαν με αφορμή την Παγκοσμια Ημέρα Υγροτόπων. Τονίζει τη περιβαλλοντική εκπαίδευση του μικρού σχολείου της Δυτικής Ελλάδας με σημειακή αναφορά στα υγροτοπικά οικοσυστήματα της Τριχωνίδας-Λυσιμαχίας που ανήκουν στο δίκτυο Natura 2000 και στο παραλίμνιο δάσος Φράξου Τριχωνίου. Η εκδήλωση στο Ζευγαράκι είναι ανάμεσα από εκδηλώσεις της Μεσογείου όπως της Αλγερίας, Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Κροατίας, Σερβίας, Ιορδανίας κτλ.
http://www.medwet.org/aboutwetlands/world-wetlands-day/
Ο περιβαλλοντολόγος Μαμάσης Διονύσης σημειώνει ότι «είναι αξιόλογο το δημοτικό σχολείο Ζευγαρακίου να προβάλλεται για τη περιβαλλοντική δράση του αναμεσα από σημαντικές εκδηλώσεις φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων που λάβανε χώρα ανά το κόσμο όπως της Αυστραλίας, του Καναδά, της Χιλής, της Γαλλίας, του Κόστα Ρίκα, της Ινδίας, της Κένυας, του Μεξικού κτλ. Ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Αγρινίου αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας διακρίνεται για το φυσικό της πλούτο. Εμείς ως ειδικοί σύμβουλοι περιβάλλοντος οφείλουμε να αναδείξουμε, να προβάλλουμε, να προστατέψουμε αλλά και να διαχειριστούμε τους βιοτόπους και το περιβάλλον της περιοχής μας. Ο στόχος της περιβαλλοντικής εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση των πιο ευάλωτων οικοσυστημάτων που είναι οι υγρότοποι με στόχο την αλλαγή της συμπεριφοράς και την ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης και ευαισθητοποίησης των μαθητών, γονέων και  προσκεκλημένων που θα συμβάλλουν στην δημιουργία ενεργών πολιτών με κριτική σκέψη και συμμετοχική διάθεση στην επίλυση των περιβαλλοντικών προβλημάτων».
Ο διευθυντής του σχολείου κ. Νικόλαος Γυφτάκης τονίζει από την πλευρά του «ότι από το 2008 πραγματοποείται στο σχολείο και με την καθοδήγηση του κ. Μαμάση μια συλλογική προσπάθεια του πολύπλευρου ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει η περιβαλλοντική εκπαίδευση. Με τα μέσα που διαθέτουμε προσπαθούμε να υλοποιήσουμε δράσεις περιβαλλοντικής αγωγής με στοχο την ενημέρωση των μαθητών παίρνοντας μηνύματα περιβαλλοντικής συνείδησης, ευαισθητοποίησης και υπευθυνότητας της νέας γενιάς».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ηλία Ηλιού 7-9, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Tηλ: 6948484595

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?
Βήματα επαγγελματικού προσανατολισμού

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου
Κάντε κλίκ στην εικόνα

Blog Archive

Αναγνώστες

About Me

agriniomag
Παπαθανασίου Κωνσταντίνος, Κοτρολός Νικόλαος, Νέλλη Παρμάκη, Email: agriniomag@gmail.com
Προβολή πλήρους προφίλ