ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Τηλ:2641044320

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη
Εμπιστευθείτε μια τοπική εταιρία που σας εγγυάται μια σωστή και αξιόπιστη εγκατάσταση

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ
Tηλ. Επικοινωνίας 6946946832
Από το Blogger.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ

Aitoloakarnania Blogs
Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011
Διαβάστε εδώ το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που υπερψηφίστηκε χθες στη Βουλή από τους 155 βουλευτές. Αλήθεια, μπήκαν στον κόπο οι κύριοι αυτοί να το διαβάσουν και αν το διάβασαν έχουν τη συνείδησή τους ήσυχη που το ενέκριναν;Ρητορικό το ερώτημα βεβαίως...

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Τη συνέχιση του φράγματος της Συκιάς ζητά το υπουργείο υποδομών σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής, την ώρα που εκφράζονται φόβοι για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και την αποδοτικότητά του έργου, που αναμένεται να κοστίσει 1,6 δισ. ευρώ.
Σημειώνεται ότι στις αρχές Ιουνίου κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ανάκλησης του «παγώματος» των έργων για το φράγμα της Συκιάς, επισημαίνοντας ότι υπάρχει κίνδυνος κατάρρευσης των ημιτελών έργων. Στο μεταξύ, εκκρεμεί στο Ευρωδικαστήριο η συνολική εξέταση της εκτροπής του Αχελώου
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων '' Γιορτές Καλοκαιριού" παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση: Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον, τη Δευτέρα 4 Ιουλίου στις 9:30 μ.μ. στο Κηποθέατρο του Δημοτικού Πάρκου.
Ο αγαπημένος ήρωας μετά από το επιτυχημένο του ταξίδι στη σκηνή του Θεάτρου Αθηνών  το χειμώνα που μας πέρασε , θα βρεθεί κοντά στα παιδιά στις μεγαλύτερες πόλεις της Ελλάδας!
Παράταση έως τις 30 Ιουνίου πήρε η κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων για τους υποψηφίους της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με αφορμή τη σημερινή και αυριανή πανελλήνια απεργία από  ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ. Για πληροφορίες σχετικά με την ορθή συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου μπορείτε να βρείτε εδώ.
Στη σκιά του σκανδάλου για τα «στημένα» στον χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, έχουν παγώσει οι εξελίξεις σε πολλά θέματα του Παναιτωλικού. Αλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι ότι μετατέθηκε η πρώτη συγκέντρωση της νέας σεζόν τρεις μέρες αργότερα (4 Ιουλίου).

Με τις βαθμολογίες των πρωταθλημάτων να μην έχουν επικυρωθεί, ουσιαστικά ο Παναιτωλικός, παρόλο που κέρδισε την άνοδο μέσα στο γήπεδο, βρίσκεται ακόμα στον αέρα. Οι άνθρωποι των Καναρινιών περιμένουν και τις εξελίξεις αναφορικά με τις ομάδες που ενδέχεται να αντιμετωπίσουν πρόβλημα από την... μπόρα που έχει ξεσπάσει στη Σούπερ Λίγκα.

Εν τω μεταξύ, στο Αγρίνιο βρίσκεται από χθες και ο Μπάμπης Τεννές, προκειμένου να βάλει σε μια σειρά τα θέματα που απασχολούν την ομάδα.

Κι αυτό το καλοκαίρι οι Αιτωλοακαρνάνες (και όχι μόνο φίλοι) του αρχαίου θέατρου θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ξεχωριστές παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο Οινιαδων. Αναλυτικά το πρόγραμμα:
9 Ιουλίου: Συναυλία αφιέρωμα στον Νίκο Γκάτσο με τη Μαρία Φαραντούρη και τον Αλκίνοο Ιωαννίδη.
Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011
Μετά την έγκριση της πίστωσης 14.500.000 ευρώ,  δημοσιεύτηκε και η περίληψη της διακήρυξης για το έργο «Επείγοντα μέτρα υποστήριξης της σήραγγας Εκτροπής Αχελώου προς Θεσσαλία». Το έργο αυτό είναι ένα από τα πιο πολυσυζητημένα έργα ολόκληρης της Θεσσαλίας και είχε γίνει πεδίο αντιπαράθεσης πολιτικών και φορέων με την κεντρική Κυβέρνηση.
Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011
Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου στα πλαίσια των εκδηλώσεων ΄΄ Γιορτές Καλοκαιριού 2011΄΄ παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση «Η αληθινή απολογία του Σωκράτη» του Κ. Βάρναλη,
τη Δευτέρα 27 Ιουνίου στις 9:30 μ.μ. στο Κηποθέατρο του Δημοτικού Πάρκου. Ο Χρίστος Καλαβρούζος με την Θεατρική Κατάθεση ερμηνεύει τον Σωκράτη, στην «Αληθινή απολογία του Σωκράτη» του Κώστα Βάρναλη.
Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011
Το παγωμένο έργο της Ιόνιας Οδού εντάσσεται στο συνολικό πρόβλημα με τους υπό κατασκευή αυτοκινητόδρομους που γίνεται προσπάθεια να βρεθεί λύση. Ήδη ο νέος Υπουργός Υποδομών εξήγγειλε και διακομματική συζήτηση προκειμένου ο γόρδιος δεσμός να λυθεί και τα έργα να αρχίσουν και πάλι να κατασκευάζονται.
Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011
H ΦΩΤΟ.ΛΕ.ΜΕ. διοργανώνει συναυλία την Παρασκευή 24 Ιουνίου στο Θεατράκι (Λιμάνι Μεσολογγίου) με τους BLUES WIRE.(Είσοδος 5 ευρώ)

Oι BLUES WIRE αποτελούν μια μοναδική περίπτωση για την Ελληνική πραγματικότητα. Έχουν χαρακτηριστεί ως το κορυφαίο συγκρότημα του είδους όχι μόνο στη χώρα τους αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

3. Παρακολουθήστε στο youtube κανάλι της Γ.Γ.Ν.Γ. την επιτυχημένη Διαδικτυακή Εκδήλωση με θέμα «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Νέων - Ευκαιρίες που προσφέρει η Ευρώπη για τους Νέους»
Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς σε συνεργασία με την Εθνική Υπηρεσία Προγραμμάτων Ε.Ε. Νέα Γενιά σε Δράση & Eurodesk του Ινστιτούτου Νεολαίας, πραγματοποίησε στις 17/5/2011 διαδραστική επικοινωνία με νέους, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Νέων. Στη συζήτηση, οι νέοι είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν τις απορίες τους γύρω από τις ευκαιρίες που τους παρέχει η Ε.Ε., καθώς επίσης και να υποβάλλουν τα ερωτήματά τους για θέματα που τους απασχολούν. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν συνοπτικά: Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας για την Κοινωνική Οικονομία, το πρόγραμμα "Κοινωφελής Εργασία", τα "Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγραμματα Απασχόλησης", οι "Θυρίδες Νεανικής Επιχειρηματικότητας", το "Νεολαία σε Δράση", το "Culture", η "Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων", το "Δημιουργώ" κ.ά.
Στο Youtube κανάλι της Γ.Γ.Ν.Γ. μπορείτε να παρακολουθήσετε ξανά την διαδικτυακή εκδήλωση και να ενημερωθείτε για τα προγράμματα: http://www.youtube.com/user/ggneasgenias

2. O Διαγωνισμός σεναρίων για ταινίες μικρού μήκους - "Microγραφή 2011", πήρε παράταση έως 30 Ιουνίου
Ο μεγαλύτερος και καλύτερος διαγωνισμός σεναρίου για ταινίες μικρού μήκους μέχρι τρία λεπτά (3) «microγραφή 2011» είναι εδώ! Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς συνδιοργανώνει με την t-shOrt για τρίτη συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό σεναρίων για ταινίες μικρού μήκους «microγραφή 2011». Στόχος είναι η ανάδειξη νέων σεναριογράφων, που τολμούν να τα βάζουν με τον χρόνο και δημιουργούν δυνατές ιδέες και μικροσενάρια, που θα κάνουν την διαφορά στα κινηματογραφικά δρώμενα.

Είσαι από 18 μέχρι 35 χρονών;
Έχεις φαντασία; Γράφεις σενάρια;
Έχεις ιδέες; Λάβε μέρος τώρα!
Ημερομηνία λήξης: 30 Ιουνίου 2011
Καλή επιτυχία!

Εκτός διαγωνισμού:
Είσαι μικρότερος από 18 ή μεγαλύτερος από 35 χρονών;
Η t-shOrt θα δεχθεί τα σενάριά σας και θα ξεχωρίσει τα 12 καλύτερα, τα οποία και θα εντάξει, σε ειδικό Bonus Text κεφάλαιο, στην έκδοση "12 μικρά σενάρια" τόμος Ε ενώ η τράπεζα σεναρίων θα φιλοξενεί όλα τα σενάρια και των, εκτός διαγωνισμού, σεναριογράφων.

Αν, λοιπόν, είσαι μικρότερος από 18 ή μεγαλύτερος από 35 ετών, κάνε κλικ εδώ για να υποβάλλεις το σενάριό σου.


neagenia.gr
Άλλη μία πολύ ενδιαφέρουσα εφαρμογή που δημιούργησαν φοιτητές στα πλαίσια του Imagine Cup 2011 που διοργανώνεται κάθε χρόνο από την Microsoft. Αυτή τη φορά πρόκειται για μία εφαρμογή που δίνει την δυνατότητα σε άτομα με δυσκολίες στην όραση να χρησιμοποιούν το facebook και έχει το όνομα Eclipsis χρησιμοποιώντας ένα Screen Reader ειδικά φτιαγμένο για το facebook που αναπαράγει τα δεδομένα του facebook σε ήχο.
Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011
Μεγάλη πτώση των βάσεων εισαγωγής σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών που δόθηκαν τη δευτέρα στη δημοσιότητα.Ειδικά στη Βιολογία και τα Μαθηματικά θετικής κατεύθυνσης, υπήρξε κατακόρυφη πτώση, ενώ ο αριθμός των αριστούχων μειώθηκε δραστικά.
Ενδεικτικό είναι ότι μείωση εμφανίζεται στα γραπτά που βαθμολογήθηκαν  μεταξύ 18-20
Από την Κυριακή το πρωί ο Ανρί Καμαρά είναι παίκτης του Παναιτωλικού, ενισχύοντας σημαντικά την επιθετική γραμμή της ομάδας του Αγρινίου. Ο Σενεγαλέζος επιθετικός υπέγραψε στην ομάδα του Μπάμπη Τεννέ με την προοπτική να γίνει ο ηγέτης.

Ο Καμαρά σε όλη του την καριέρα έχει φορέσει φανέλες αρκετών ομάδων, το κοινό τους σημείο είναι ότι σε όλες φορούσε το νούμερο «7». Ο Καμαρά ήθελε και στον Παναιτωλικό να φορέσει τον αγαπημένο του αριθμό, όμως εκεί υπάρχει ο Μάκης Μπελεβώνης. Ο αρχηγός της ομάδας του Αγρινίου θα συνεχίσει για ένα χρόνο ακόμα κάτι που σημαίνει πως ο συγκεκριμένος αριθμός είναι καπαρωμένος.
Tην Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011, στις 20.30, στη Στοά Βιβλίου στην Αίθουσα Λόγου (Πεσμαζόγλου 5 & Σταδίου), θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου του Θανάση Παλιούρα "ΓΕΝΝΗΘΗΚΑ ΣΤΗ ΝΤΟΥΤΣΑΓΑ"
Κυριακή 19 Ιουνίου 2011
Με επικήδειο του ευρώ στο πρωτοσέλιδο θα κυκλοφορήσει αύριο Δευτέρα το νέο τεύχος του γερμανικού περιοδικού Der Spiegel, στο εξώφυλλο του οποίου απεικονίζεται το ευρωπαϊκό νόμισμα με μαύρη ταινία πένθους πάνω σε φέρετρο σκεπασμένο με την ελληνική σημαία.
Ο Ανρί Καμαρά είναι πλέον μέλος της οικογενείας του Παναιτωλικού καθώς σήμερα υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους κυανοκίτρινους. Ασφαλώς, πρόκειται για μια μεγάλη μεταγραφή, που σκορπίζει ενθουσιασμό στις τάξεις των φίλων του Παναιτωλικού, καθώς αναμένεται με την πλούσια εμπειρία του και τις παραστάσεις του σε παγκόσμιο επίπεδο να συμβάλλει τα μέγιστα στην εκ προοιμίου δύσκολη προσπάθεια των Αγρινιωτών στη Superleague. Παρακολουθήστε παρακάτω ένα βίντεο με μερικές από τις καλύτερες στιγμές στην καριέρα του Σενεγαλέζου άσσου.
Σάββατο 18 Ιουνίου 2011

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011
Η συμπλήρωση του μηχανογραφικού δελτίου αποτελεί το τελικό και ίσως το σημαντικότερο στάδιο πριν την είσοδο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Στο σημείο αυτό μαθητές και γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προετοιμασμένοι ώστε να συμπληρώσουν ένα άρτιο μηχανογραφικό δελτίο το οποίο θα αποτελέσει το εισιτήριο για την «καλύτερη» δυνατή σχολή. Ας δούμε λοιπόν, τα σημαντικότερα στοιχεία που μπορούν να μας εξασφαλίσουν την επιτυχία.
Νέλλη Παρμάκη MSc
Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Αγρίνιο
www.nellyparmaki.gr

Πηγή:
http://www.panaitoliki.gr/


Ο Ναυτικός Όμιλος Αγρινίου, σε συνεργασία με την εταιρία αθλητικών δραστηριοτήτων X-Dream, στα πλαίσια μιας προσπάθειας ανάπτυξης της Λίμνης Τριχωνίδας αλλά και του ναυταθλητισμού της Αιτωλοακαρνανίας γενικότερα διοργανώνει το Διάπλου Τριχωνίδας 2011. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19/06/2011 στις 12:00 το μεσημέρι και θα έχει σαν σημείο έναρξης την Καψοράχη Μακρυνείας και τερματισμό τη Δογρή.
Όπως κάθε καλοκαίρι, έτσι και φέτος, ο δημοτικός κινηματογράφος ''Ελληνίς" θα προβάλλει σειρά ταινιών στα πλαίσια του καλοκαιρινού προγράμματός του. Μπορείτε να δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα 
εδώ.
Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011
Ναι έχουμε αποκλειστικά πλάνα... Τρυπώσαμε στα άδυτα του Μαξίμου και εξασφαλίσαμε το ντοκουμέντο... Ναι εμείς πρώτοι θα ενημερώσουμε τον ελληνικό λαό για το κόλπο που ετοιμάζει ο Γιώργος Παπανδρέου για να ξεφύγει από εχθρούς και φίλους από δανειστές και τοκογλύφους ...

Ο Γιώργος Παπανδρέου δεν το βάζει κάτω και σχεδίαζε να μας ''ντριπλάρει'' όλους για άλλη μια φορά ...

Ο εμπνευστής  του σχεδίου ήταν ο ''τσάρος'' Γ . Παπακωνσταντίνου και στα πρότυπα της Φίνος Φιλμ του ζήτησε να προσποιηθεί ότι αυτοκτόνησε  για να γλυτώσει από δανειστές και του αντάρτες βουλευτές...

Σύμφωνα με το σχέδιο θα εμφανιζόταν ξανά στο προσκήνιο όταν τα πράγματα ηρεμήσουν....

Όμως ο Ψαλιδοχέρης τους χάλασε τα απόκρυφα σχέδια αφού τρύπωσε και έδωσε στη δημοσιότητα τα αποκλειστικά πλάνα...

Απολαύστε τα σαν μια παλιά καλή ελληνική ταινία :



ΤΟΝ ΠΝΙΞΑΝΕ ΤΑ ΧΡΕΗ by psalidoheris



πηγή www.cosmo.gr


Στο Αγρίνιο βρίσκεται από το βράδυ της Τετάρτης ο 30χρονος διεθνής Σέρβος μέσος, Νέναντ Κοβάσεβιτς, προκειμένου να διαπραγματευτεί την μεταγραφή του στον Παναιτωλικό.
Ο μέχρι πρότινος άσος της γαλλικής Λανς (2006-11), εφόσον όλα κυλήσουν ομαλά και οι δύο πλευρές έρθουν σε συμφωνία, θα αποτελέσει  το νέο μεταγραφικό απόκτημα της νεοφώτιστης ομάδας.
Πηγή: ΚΥΡ από ΤΟ ΒΗΜΑ
Στον Παναιτωλικό θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χουσεΐν Μουμίν, αφού βρέθηκε η «χρυσή» τομή με τον ΠΑΟΚ. Ο νεαρός άσος αγωνιζόταν στην ομάδα του Αγρινίου με την μορφή δανεισμού και πλέον θα συνεχίσει κανονικά. Ο Μουμίν βρισκόταν στα πλάνα του Μπάμπη Τεννέ για τη νέα σεζόν και εδώ και αρκετό καιρό οι δύο ομάδες βρίσκονταν σε συζητήσεις. Έτσι βρέθηκε σημείο επαφής και ο παίκτης θα αποτελέσει την δεύτερη μεταγραφή μετά τον Κουτρουμάνο. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να προκύψουν και άλλες μεταγραφικές κινήσεις των «καναρινιών» από το εξωτερικό.

Πηγή: www.sport-fm.gr
Ο Άγιος Μνημόνιος επίσκοπος Αμαθούντος Κύπρου γιορτάζει στις 16 Ιουνίου.
Tην Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 θα διεξαχθεί στο Αγρίνιο  Γιορτή της Μουσικής στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής. Πιο συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν 150 Μουσικοί, 8 Μουσικά Σχήματα, 30 Τραγουδιστές και Ηχολήπτες . Η διάρκεια της γιορτής θα είναι ολοήμερη στις πλατείες και τους πεζόδρομους του Αγρινίου.
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011
Τρεις μήνες φυλάκιση και χρηματικά πρόστιμα περιμένουν τους κατασκηνωτές που επιλέγουν να στήσουν τη σκηνή τους σε σημεία εκτός οργανωμένου camping, όπως δήλωσε την Τρίτη (15/6), ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γιώργος Νικητιάδης.

Συγκεκριμένα, οι παραβάτες θα επιβαρυνθούν με χρηματικό πρόστιμο ή φυλάκιση τρεις μήνες με δυνατότητα αναστολής ή ακόμα και με τα δύο.

Μάλιστα, επιβάλλεται από τον Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στα όρια του οποίου πραγματοποιείται η παράβαση, διοικητικό πρόστιμο ύψους 146,74 ευρώ κατ΄άτομο.

“Η αποποινικοποίηση της ελεύθερης κατασκήνωσης θα μπορούσε να επιτευχθεί αφού προηγουμένως τα συναρμόδια υπουργεία διαμορφώσουν το κατάλληλο θεσμικό πλαίσιο και τις κατάλληλες υποδομές ώστε να μπορεί ο φυσιολάτρης να απολαμβάνει τη φύση, παράλληλα όμως να την προστατεύει και να την αναδεικνύει”,
αναφέρει επίσης ο κ. Νικητιάδης.

www.cosmo.gr
Τρίτη 14 Ιουνίου 2011
Τον κίνδυνο της «αποξένωσης» από την εικόνα των ελληνικών λέξεων επισήμανε ο καθηγητής της Γλωσσολογίας.
Το Κηποθέατρο Αγρινίου σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου παρουσιάζει στις 22 Ιουνίου την παράσταση ''Eυτυχώς επτωχεύσαμεν"!
Μια ξεκαρδιστική κωμωδία βασισμένη σε μια ιδέα των Παύλου Μάτεση και Φώτη Σπύρου. Μια ομάδα νέων γνωστών ηθοποιών φέτος ταξιδεύει στην Ελλάδα για να χαρίσει το γέλιο : Σοφία Βογιατζάκη, Φώτης Σπύρος, Κάτια Νικολαΐδου, Πρόδρομος Τοσουνίδης, Πατρίκιος Κωστής, Σόλωνας Τσούνης, Μπίλιω Κωνσταντοπούλου, Διονύσης Κλαδής, Βαγγέλης Δαλλές.

Ευτυχώς επτωχεύσαμεν!!! Με καράβι το γέλιο, πανιά του τη νοσταλγία και πολύ πολύ τρέλα στη μηχανή για καύσιμο… σαλπάρουμε!!!
Το Δ.Σ. και η Επιτροπή Νέων του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αγρινίου σας ενημερώνουν ότι την Τρίτη 14 Ιουνίου 2011, Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις της Εβδομάδας Εθελοντή Αιμοδότη, με δύο πολύ σημαντικές εκδηλώσεις.

Τις πρωινές ώρες , 08:00 – 14:30, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη Εθελοντική Αιμοδοσία στο Παπαστράτειο Μέγαρο της Γ.Ε.Α. σε συνεργασία με το Γ. Ν. Αγρινίου. Καλούμε τους συμπολίτες μας να δώσουν ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης και εθελοντισμού.
Σάββατο 11 Ιουνίου 2011
Μια ξεχωριστή γιορτή λαμβάνει χώρα στο Μεσολόγγι κάθε χρόνο και δεν είναι άλλο από το πανηγύρι του Αγίου Συμεών (Αη-Συμιου). Οι άντρες (αη-συμιώτες) ντυμένοι με ντουλαμάδες και καβαλάρηδες καταφθάνουν στον Αη-Συμιο όπου στήντεαι ολονύκτιο γλέντι. Την επόμενη μέρα επιστρέφουν στην πόλη όπου η γιορτή συνεχίζεται στις ψαροταβέρνες. Λεωφορεία αναχωρούν για τον Αγιο Συμεών σχεδόν
καθόλη τη διάρκεια της νύχτας από την πόλη του Μεσολογγίου.
Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

20 Ιουνίου 2011

Μουσικοχορευτική παράσταση των παιδικών τμημάτων
Θέμα εκδήλωσης: «Χοροί και παιχνίδια του τόπου μας» 

21 Ιουνίου 2011

Μουσικοχορευτική παράσταση (τμήματα ενηλίκων)
Θέμα εκδήλωσης: «Μάνα γη……..ανθρώπων μητέρα»

Ανοιχτή πρόσκληση, είσοδος ελεύθερη, ώρα έναρξης: 9.00μ.μ
Πέμπτη 9 Ιουνίου 2011
Ο Νοτιοαφρικανός παίκτης που στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Άρη και Παναθηναϊκό προτάθηκε στην ομάδα του Αγρινίου και η περίπτωση του εξετάζεται.
Τις επόμενες ημέρες θα φανεί κατά πόσο οι νεοφώτιστοι ενδιαφέρονται για τον 30χρονο αμυντικό που έμεινε ελεύθερος από την Ουέλβα.

Πηγή: sport24.gr
Top of Form
Το Υπουργείο Παιδείας σχεδίασε και υλοποιεί φέτος για πρώτη φορά την ηλεκτρονική εφαρμογή κατάθεσης του Μηχανογραφικού Δελτίου (ΜΔ). Με τη νέα εφαρμογή μπορείς να πληροφορηθείς, να επεξεργαστείς και τελικά να οριστικοποιήσεις το ΜΔ, μέσω διαδικτύου. Όλα αυτά από τον υπολογιστή σου ή αν δεν έχεις, από το σχολείο σου.
Πριν λοιπόν ξεκινήσεις, διάβασε τις επόμενες σειρές, για να καταλάβεις πόσο εύκολα θα συμπληρώσεις το μηχανογραφικό σου.
Α. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ;
1) Με τον 8ψήφιο κωδικό που είχες στις πανελλήνιες και τα αρχικά σου γράμματα (Επώνυμο, Όνομα, Πατρώνυμο, Μητρώνυμο), στην κεντρική σελίδα της εφαρμογής, επιλέγεις «ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΩ ΤΟ  ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥ ΔΕΛΤΙΟ» και ξεκινάς να βλέπεις το ΜΔ και να φτιάχνεις ένα πρόχειρο δελτίο. Αφού ολοκληρώσεις όλα τα βήματα στο στάδιο αυτό, στο τέλος εμφανίζεται ένας κωδικός δελτίου με έντονα κόκκινα γράμματα. Αυτόν τον κωδικό δελτίου θα τον χρειαστείς ξανά, γι αυτό εκτύπωσέ τον ή σημείωσέ τον κάπου για να τον βρίσκεις εύκολα.
2) Οποιαδήποτε στιγμή θέλεις να δεις το πρόχειρο ΜΔ που έφτιαξες στο πρώτο στάδιο ή να το αλλάξεις ή να το εκτυπώσεις ή να το δείξεις στους γονείς σου, στην κεντρική σελίδα της εφαρμογής, επιλέγεις «ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΩ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΟΥ ΕΧΩ ΗΔΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΕΙ». Δίνεις το γνωστό 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον κωδικό δελτίου που έχεις σημειώσει από το προηγούμενο στάδιο. Τώρα ξεκινάς να βλέπεις το πρόχειρο ΜΔ που έφτιαξες, μπορείς να το βελτιώνεις αλλάζοντας τις επιλογές σου κλπ.
3) Όταν πια είσαι έτοιμος και έχεις κατασταλάξει στις  επιλογές σου, πηγαίνεις στο Λύκειό σου και δημιουργείς έναν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password). Τώρα πια έφτασε η ώρα να υποβάλεις οριστικά το δελτίο σου. Στην κεντρική σελίδα της εφαρμογής, επιλέγεις «ΘΕΛΩ ΝΑ ΥΠΟΒΑΛΛΩ-ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΩ ΤΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΜΟΥ». Δίνεις το γνωστό 8ψήφιο κωδικό εξετάσεων, τον κωδικό δελτίου και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) και ξεκινάς. Ελέγχεις ότι τα στοιχεία σου είναι ολόσωστα, οι επιλογές σου είναι τελικές και ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΕΙΣ το μηχανογραφικό σου. Τώρα πια, τελείωσες με το ΜΔ, χωρίς καμμία άλλη ενέργεια.
Β. ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ;
1) Στο πρώτο βήμα θα δεις τα ονομαστικά σου στοιχεία. Συμπληρώνεις τα υπόλοιπα στοιχεία, όπως διεύθυνση, τηλέφωνο, e-mail κλπ.
2) Στο δεύτερο βήμα θα συναντήσεις τις «ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ»: ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΣ, ΤΡΙΤΕΚΝΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ, ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΗΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ.
Αν δεν ανήκεις σε αυτές, προχωράς στο επόμενο βήμα.
Αν ανήκεις σε μία από αυτές τις ειδικές περιπτώσεις, θα σου ζητηθεί να το δηλώσεις και να συμπληρώσεις τα «κουτάκια». Επίσης θα βρεις και αναλυτική περιγραφή για τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχεις. Για περισσότερες λεπτομέρειες για τις ειδικές περιπτώσεις, δες την επόμενη παράγραφο.
3) Στο επόμενο βήμα, σου εμφανίζονται τα πεδία ή τομείς που μπορείς να δηλώσεις και όλες οι αντίστοιχες σχολές, για να κάνεις τις επιλογές σου. Δηλώνεις τις σχολές που πραγματικά επιθυμείς, αλλάζεις τη σειρά, προσθέτεις ή αφαιρείς σχολές.
4) Στα τελευταία βήματα, η εφαρμογή σού δείχνει μια σύνοψη του δελτίου σου και τελικά αποθηκεύεις ή εκτυπώνεις ή οριστικοποιείς, ανάλογα με το στάδιο στο οποίο βρίσκεσαι.
Γ. ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΩ ΠΟΛΥ;
Πρέπει να προσέξεις 3 πράγματα:
-      να πας στο Λύκειό σου να πάρεις τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) για να μπορείς να οριστικοποιήσεις το δελτίο σου
-      να ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ το ΜΔ  μέσα στις προθεσμίες, γιατί μετά δεν μπορείς να διορθώσεις ή να αλλάξεις τίποτα.
-      αν δηλώσεις ότι ανήκεις σε μία ΕΙΔΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ, πρέπει να κατέχεις και τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ
Όπως γνωρίζεις, από φέτος δεν υπάρχουν μετεγγραφές, όπως τις ξέραμε. Αντί για τις «παλιές» μετεγγραφές,  από φέτος δίνονται επιπλέον θέσεις εισαγωγής στις σχολές, τις οποίες μπορούν να διεκδικήσουν όσοι ανήκουν στις παρακάτω ειδικές περιπτώσεις. Στην ουσία δηλαδή, δίνονται επιπλέον θέσεις για τις ίδιες σχολές που θα δηλώσεις στο μηχανογραφικό σου. Οι ειδικές περιπτώσεις που δικαιούνται επιπλέον θέσεις είναι:
-          ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ
-          ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ
-          ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ (με αδερφό που σπουδάζει σε άλλη πόλη ή ορφανοί ή με μέλος της οικογένειας που πάσχει από σοβαρή ασθένεια ή  θύματα τρομοκρατίας)
Αν ανήκεις σε κάποιες από τις παραπάνω περιπτώσεις / κατηγορίες, θα κριθείς όπως όλοι οι υποψήφιοι για όλες τις θέσεις, αλλά εσύ θα διεκδικήσεις και επιπλέον ειδικές θέσεις για τη γεωγραφική περιφέρεια που σε συμφέρει.
Σου δίνουμε και ένα παράδειγμα, για να το καταλάβεις: μένεις στην Πελοπόννησο, αλλά ο αδερφός σου σπουδάζει στην Αττική. Θα δηλώσεις όποιες σχολές θέλεις, θα διεκδικήσεις όλες τις θέσεις, όπως όλοι οι υποψήφιοι, αλλά ειδικά για την περιφέρεια της Πελοποννήσου (όπου μένεις) ή για την περιφέρεια της Αττικής (όπου σπουδάζει ο αδερφός σου) διεκδικείς και τις επιπλέον θέσεις των ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ. Και όλα αυτά, μόνο με το ΜΔ, μόνο με τους βαθμούς σου, και από το σπίτι σου ή από το Λύκειό σου, χωρίς καθυστερήσεις, χωρίς ουρές. Αρκεί να έχεις εγκαίρως όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, όπως περιγράφονται και στην εφαρμογή.
Όμως, για να διεκδικήσεις τις επιπλέον ειδικές θέσεις στην Αττική, πρέπει να προσέξεις και τον ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ. Δηλαδή, αν έχεις οικογενειακό εισόδημα από 60000 ευρώ και πάνω, θα διεκδικήσεις επιπλέον θέσεις στην Πελοπόννησο, αλλά όχι στην Αττική.
Με απλά λόγια,
- όσοι από τις ειδικές περιπτώσεις έχουν εισόδημα ως 60000 ευρώ (τουλάχιστον, γιατί αυτό αυξάνεται σε μια πολύτεκνη ή τρίτεκνη οικογένεια), μπορούν να διεκδικήσουν τις επιπλέον θέσεις σε οποιαδήποτε περιφέρεια τους συμφέρει, ακόμα και στην Αττική και στο νομό Θεσσαλονίκης.
- όσοι από τις ειδικές περιπτώσεις έχουν εισόδημα πάνω από 60000 ευρώ (τουλάχιστον, γιατί αυτό αυξάνεται σε μια πολύτεκνη ή τρίτεκνη οικογένεια), μπορούν να διεκδικήσουν τις επιπλέον θέσεις σε οποιαδήποτε περιφέρεια τους συμφέρει, εκτός από την Αττική και το νομό Θεσσαλονίκης.
- ο οικονομικός περιορισμός δεν ισχύει για τους Έλληνες πολίτες της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης, εάν διεκδικήσουν τις προβλεπόμενες γι αυτούς θέσεις. Όσοι δηλώσουν ότι εντάσσονται σε αυτή την ειδική κατηγορία, δεν μπορούν να δηλώσουν κάποια από τις ειδικές περιπτώσεις (Πολύτεκνοι, Τρίτεκνοι, Κοινωνικά Κριτήρια).
ΠΡΟΣΟΧΗ: Για να διεκδικήσεις τις επιπλέον θέσεις, πρέπει πράγματι να ανήκεις στις ειδικές περιπτώσεις και να κατέχεις τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία θα τα καταθέσεις στη σχολή επιτυχίας. Κατά την εγγραφή σου, αυτά θα ελεγχθούν και, αν είναι ελλιπή ή ψευδή, θα διαγραφείς και θα αποκλειστείς για 2 χρόνια από τις πανελλήνιες εξετάσεις.
Επομένως, αν ανήκεις σε κάποια ειδική περίπτωση, πρόσεξε το 2ο βήμα της εφαρμογής, αλλιώς, προχώρησε στο επόμενο βήμα με τις σχολές που θέλεις να δηλώσεις. 

πηγή: Υπουργείο Παιδείας
Τη δυνατότητα να δουλέψουν στις κατασκηνώσεις του υπουργείου Υγείας θα έχουν νέοι διαφόρων ειδικοτήτων και όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών. Τις αμέσως επόμενες ημέρες αναμένεται να δώσει την έγκριση του το υπουργείο Εσωτερικών για τις 1.105 εποχικές θέσεις στις παιδικές κατασκηνώσεις του υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, υπάρχει το ενδεχόμενο, λόγω του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, το υπουργείο Εσωτερικών να προχωρήσει σε μείωση του αριθμού των εγκεκριμένων θέσεων.

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

To Κηποθέατρο σε συνεργασία με την Κοινωφελή Επιχείρηση Δήμου Αγρινίου παρουσιάζει την παρασταση
Ο ΜΙΚΡΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ
Μια παράσταση βασισμένη σ’ ένα από τα καλύτερα βιβλία του 20ου αιώνα.Ένα έργο για παιδιά και για όσους αισθάνονται ακόμη παιδιά με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο.Μια παράσταση για κάθε ηλικία που δεν πρέπει να χάσετε.
Περίληψη του έργου


“Ο αφηγητής πέφτει με το αεροπλάνο του, που έχει πάθει βλάβη στην έρημο. Εκεί συναντά ένα ασυνήθιστο παιδί «Το Μικρό Πρίγκιπα» . Γνωρίζονται και γίνονται φίλοι. Ο αφηγητής μαθαίνει πολλά για τον καινούργιο του φίλο.

Τη φετινή χρονιά οι απόφοιτοι θα συμπληρώσουν με διαφορετικό τρόπο το μηχανογραφικό τους δελτίο.
            Οι δύο σημαντικότερες αλλαγές είναι ότι η συμπλήρωση θα γίνει ηλεκτρονικά και η «κατάθεση» θα γίνει μέσω των σχολείων και όχι της δευτεροβάθμιας διεύθυνσης όπως τα προηγούμενα έτη.


Τρίτη 7 Ιουνίου 2011
Δικηγόροι, γιατροί, συνταξιούχοι του σήµερα, χίπηδες του ' 60, επιστρέφουν στην Κρήτη το τριήµερο του Αγίου Πνεύµατος για ένα φεστιβάλ - αντάµωµα  που θα τους ξυπνήσει τις αναµνήσεις από τα χρόνια της απλής ζωής





Σάββατο 4 Ιουνίου 2011
Παράταση ενός μήνα περίπου, πήρε η υπόθεση εξέτασης του αιτήματος του πρώην μέλους της διοίκησης του Παναιτωλικού, Τάκη Γιαννάκη στην Επιτροπη Επαγγελματικού Αθλητισμού, σχετικά με την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ, σαν συνέπεια οφειλομένων προς το πρόσωπό του. 
Το αίτημα αυτά, θα εξεταζόταν την Παρασκευή από την Επιτροπή, οι νομικοί εκπρόσωποι των δυο πλευρών είχαν πάρει... θέση μάχης, ωστόσο η πλευρά Γιαννάκη ζήτησε αναβολή, με συνέπεια η αρμόδια Αρχή να ορίσει νέα ημερομηνία εξέτασης την 28η Ιουνίου.
Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι της αγρινιώτικης ΠΑΕ εκφράζουν τη βεβαιότητά τους πως το συγκεκριμένο ζήτημα θα λυθεί και δεν θα τεθεί κανένα πρόβλημα συμμετοχής του Παναιτωλικού στο επόμενο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. 

Πηγή: mikriliga.com 
 
..Εκεί που τα Αιγυπτιακά Φαγιουμ συναντούν το νησί του Πάσχα... Εκεί που το κάρβουνο και το μολύβι συναντούν την απλότητα του γυμνού... Στον Τρυποκάρυδο.
Αύριο στις 10:00 π.μ. - 05 Ιουλίου στις 10:00 μ.μ
Τη Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011 στον Κινηματογράφο "ΕΛΛΗΝΙΣ" σε Ζωντανή Δορυφορική Σύνδεση με το Μέγαρο Μουσικής της Βαλένθια «Palau de les Arts- Reina Sofia», θα προβληθεί η Όπερα TOSCA του Giacomo Puccini . Το Αγρίνιο είναι μια από τις 50 Ευρωπαϊκές Πόλεις, που έχει τη δυνατότητα να δει ζωντανά μια Υπερπαραγωγή το Μεγάρου Μουσικής της Βαλένθια και να απολαύσει τη μαγεία της Όπερας σε ένα
Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011
Ένα δικό του παιδί είναι η πρώτη φετινή μεταγραφή του Παναιτωλικού, καθώς οι πρωταθλητές της Football League ανακοίνωσαν την απόκτηση του Δημήτρη Κουτρουμάνου, ο οποίος στο παρελθόν φόρεσε την φανέλα της ΑΕΚ!  Ο Κουτρουμάνος, που αγωνίζεται στο δεξί άκρο της άμυνας, έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στον Παναιτωλικό και το 2005 τον απέκτησε η ΑΕΚ. Στην Ένωση όμως έκανε ελάχιστες συμμετοχές αφού συνήθως δίνονταν δανεικός.
Τη λύση της συνεργασίας με τον Εμίλιο Φουρτάδο ανακοίνωσε η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. «Περήφανος που υπήρξα μέλος του συλλόγου», δήλωσε ο Πορτογάλος (Πηγή φώτο: InTime).

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ:
Η Βασιλική Καρακώστα ξεδιπλώνει την "Κουρελού" της, για να μας υποδεχτεί σε μια γιορτή από τα παλιά στην αυλή της Ηλιαστρας, στο πανεμορφο καλοκαιρινό χώρο…

Η Κουρελού δεν είναι παράσταση.
Η Κουρελού δεν είναι το όνομα της παράστασης.
Η Κουρελού δεν είναι μια πρόταση.
...Η Κουρελού είναι η γιορτή, η ανάγκη και η ατμόσφαιρα που θέλουμε να δημιουργήσουμε για να καλέσουμε αυτούς που αγαπάμε…

Θα μείνουν τα τραγούδια, οι στιγμές και τα συναισθήματα αυτά που είναι ανωτέρα από το κάθε εγώ.
Θα μείνει το χαμόγελο και το "μαζί" , αυτά που είναι πιο δυνατά από οτιδήποτε..
Θα μένει γύρω μας μόνο η φωτιά της ψυχής, στο δικό μας πανηγύρι…

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ηλία Ηλιού 7-9, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Tηλ: 6948484595

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?
Βήματα επαγγελματικού προσανατολισμού

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου
Κάντε κλίκ στην εικόνα

Blog Archive

Αναγνώστες

About Me

agriniomag
Παπαθανασίου Κωνσταντίνος, Κοτρολός Νικόλαος, Νέλλη Παρμάκη, Email: agriniomag@gmail.com
Προβολή πλήρους προφίλ