ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Τηλ:2641044320

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη
Εμπιστευθείτε μια τοπική εταιρία που σας εγγυάται μια σωστή και αξιόπιστη εγκατάσταση

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ
Tηλ. Επικοινωνίας 6946946832
Από το Blogger.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ

Aitoloakarnania Blogs
Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011
Σε συνέχεια των εκδηλώσεων του 2ου Εικαστικού Κύκλου το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου «Στέλιος Τσιτσιμελής» και το Εικαστικό Εργαστήρι παρουσιάζουν την γλύπτρια και καθηγήτρια του τμήματος Αρχιτεκτόνων στο ΕΜΠ κ. Βάνα Ξένου, στην εκδήλωση με θέμα : «η καταγωγή και το νόημα μιας παιδευτικής και μυητικής μεθόδου»,το Σάββατο 26 Μαρτίου 2011, ώρα 7μμ, στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος (Αναστασιάδη 1, Αγρίνιο).

Σύντομο Βιογραφικό

Η Βάνα Ξένου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1949, την εποχή που η Ελλάδα προσπαθούσε να εξέλθει από μια κρίσιμη κοινωνικοπολιτική περίοδο. Η ανάμνηση απ’ την πατρική επιχείρηση, όπου κατέφθαναν διασωθέντα
σπαράγματα από κατεδαφίσεις αθηναϊκών κτηρίων του 19ου αιώνα, αποτέλεσε για την ίδια την πρωταρχική παρόρμηση, για να βυθιστεί στο παρελθόν με την πρόθεση να θεμελιώσει ένα διάλογο με το παρόν.

Σπούδασε ζωγραφική και σκηνογραφία στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθηνών (1968-1973). Το 1973, έγινε δεκτή στην Ecole Nationale Superieure des Αrts Decoratifs, στο Παρίσι, όπου φοίτησε για ένα έτος. Ακολούθως, εμβάθυνε τις σπουδές της στην ζωγραφική και τα μωσαϊκά στην Ecole Nationale Superieure des Beaux-Αrts, στο Παρίσι (1974-1978), παρακολουθώντας συγχρόνως σεμινάρια αισθητικής και φιλοσοφίας.

Είναι τακτική καθηγήτρια στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων, εργαστήριο Ζωγραφικής.

Υπήρξε υποψήφια από την Ελλάδα το 2008 για την ανάδειξη της «Γυναίκας της Ευρώπης», θεσμό της Διεθνούς Οργάνωσης για την Προώθηση των Γυναικών της Ευρώπης.

Έχει πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό ατομικών εκθέσεων με θεματικές ενότητες (επιλογή):

D’apres l’Odalisque de Paul Outerbridge (1978-1987).

Εικαστική διερεύνηση στον κόσμο του Lewis Caroll (1980-1991).

D’apres Judith et Holopherne de Αrtemisia Gentileschi (1983).

D’apres Lucrece de Lucas Cranach (1984-1986).

Άγγελοι, Γη και Ουρανός (1989).

Ελευσίνια μυστήρια, 4 ενότητες παρουσιασμένες σε ισάριθμους εκθεσιακός χώρους (1990-2000).

Υπερίων ή ο ερημίτης στην Ελλάδα (1989-1998).

Tο 2000 προσκλήθηκε από το Γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού και την Αssociation Sculptures au Palais Royal και πραγματοποίησε έκθεση με θέμα τα Ελευσίνια Μυστήρια στον μουσειακό χώρο της Chapelle Saint-Louis de la Salpetriere στο Παρίσι. H έκθεση τελούσε επίσης υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και Επιστημών.

Το 2004 πραγματοποίησε υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου πολιτισμού και του Δήμου Ελευσίνας, την έκθεση «Έλευσις-Πέρασμα» στο εργοστάσιο ΚΡΟΝΟΣ στην Ελευσίνα.

Ψυχαγωγία (2005)

2007-2008 «Αrrivee-Passage», Jardins du Palais Royal, Παρίσι. Με την υποστήριξη του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και Επικοινωνίας – Delegation aux Αrts Plastiques και Direction de l’Αrchitecture et du Patrimoine, Αssociation «Sculptures au Palais Royal», υπό την αιγίδα του Ελληνικού Υπουργείου Πολιτισμού και της Ελληνικής Πρεσβείας στην Γαλλία.

– 2010 «Η Ψυχή του Τόπου», Εθνικός Κήπος, Αθήνα. Οργανωμένη από τον Δήμο Αθηναίων, τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων, το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Κήπου και με την υποστήριξη του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη).

Συμμετείχε επίσης σε σημαντικό αριθμό ομαδικών εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, οργανωμένων από την Εθνική Πινακοθήκη, το Υπουργείο Πολιτισμού, διεθνείς φορείς όπως το Ευρωπαϊκό Ίδρυμα για τις Καλές Τέχνες και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και γκαλερί. Αυτές οι εκθέσεις περιλαμβάνουν (επιλογή) τα εξής: I.C.C. (Αμβέρσα/Βρυξέλλες, Βέλγιο), National Μuseum of Women in the Αrts (Washington, ΗΠΑ), Μitchell Μuseum (Illinois, ΗΠΑ), Trammel Crow Center in Dallas (Texas, ΗΠΑ), Kunstverein (Bερολίνο), Hjorring Μuseum (Δανία), Αntikenmuseum (Basel, Ελβετία), Μακεδονικό Kέντρο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη), Μουσείο Μπενάκη (Αθήνα), Μέγαρο B. Kουλούρα, Πινακοθήκη Πιερίδη (Γλυφάδα), Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων, Fondation Εureopeenne de la Science et de la Culture (Μadrid/Bilbao/Barcelona, Iσπανία), Μusee d’Εphebes (Cap d’Αgde, Γαλλία), Πινακοθήκη Ε. Αβέρωφ (Μέτσοβο), Μuseum of Dalarna Falun (Σουηδία), Chateau de Vianden (Λουξεμβούργο), Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας, Μουσείο Γουλανδρή (Άνδρος), L’art contemporain dans les Universites (Γαλλία), Εspace Le Bellevue (Biarritz, Γαλλία), Μuseo Valenciano de la Ιllustracion y de la Μodernidad (Valencia, Iσπανία), Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο (Αθήνα), Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Αθήνα), Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη), Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (Θεσσαλονίκη), Μονή Λαζαριστών (Θεσσαλονίκη), Βίλα Καζούλη (Κηφισιά), Ελληνικό Σπίτι στο Πεκίνο (Κίνα), Ζάππειο Μέγαρο (Αθήνα), Ελληνοαμερικανική Ένωση (Αθήνα), Γεννάδειος Βιβλιοθήκη (Αθήνα), Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών, Σισμανόγλειο Μέγαρο (Κωνσταντινούπολη).



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ηλία Ηλιού 7-9, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Tηλ: 6948484595

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?
Βήματα επαγγελματικού προσανατολισμού

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου
Κάντε κλίκ στην εικόνα

Blog Archive

Αναγνώστες

About Me

agriniomag
Παπαθανασίου Κωνσταντίνος, Κοτρολός Νικόλαος, Νέλλη Παρμάκη, Email: agriniomag@gmail.com
Προβολή πλήρους προφίλ