ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Τηλ:2641044320

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη
Εμπιστευθείτε μια τοπική εταιρία που σας εγγυάται μια σωστή και αξιόπιστη εγκατάσταση

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ
Tηλ. Επικοινωνίας 6946946832
Από το Blogger.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ

Aitoloakarnania Blogs
Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010
Είναι κοινός τόπος ότι ο  Παναιτωλικός Γυμναστικός Φιλεκπαιδευτικός Σύλλογος αποτελεί ένα ιδιαίτερο και ξεχωριστό κομμάτι της ιστορίας της ευρύτερης περιοχής του Αγρινίου. Μοναδικό,δίχως μιμητή παράδειγμα σε όλο τον ελληνικό χώρο από άποψη κοινωνικής και πολιτιστικής προσφοράς, πέραν της αθλητικής του διάστασης βεβαίως, που αναγνωρίζεται σε όλη την επικράτεια και τελευταίως γίνεται αντικείμενο σχολιασμού και θαυμασμού από τα Μ.Μ.Ε. της πρωτεύουσας, που τόσα χρόνια τον είχαν θαμμένο στη λήθη των χρονοντούλαπων(κάλλιο αργά παρά ποτε!). Η κοινωνική του διάσταση περικλείεται στο συνθετικό του όνομα Φιλεκπαιδευτικός. Οι παλαιότεροι γνωρίζουν καλά την παράμετρο αυτή, που τον έκανε τόσο αγαπητό στην τοπική κοινωνία και ίσως να αποτελεί ένα μέρος της εξήγησης του γιατί ο σύλλογος αυτός λατρεύεται με τόσο μεγάλη ένταση,παρά τη μακρά του αποχή από τις μεγάλες διακρίσεις. Ο Παναιτωλικός ίδρυσε και διατήρησε για πάρα πολλά χρόνια σχολές, στις οποίες φοιτούσαν παιδιά άπορα, που ο καθημερινός αγώνας της επιβίσωσης δεν τους επέτρεπε τη φοίτηση σε κανονικά σχολεία. Άλλωστε, αυτός ήταν και ο κυριότερος λόγος ίδρυσης αυτού του συλλόγου στις 9 Μαρτίου του 1926. Δέος και θαυμασμός προκαλείται σε όποιον αντικρύζει μια φωτογραφία σαν αυτή που αναρτάται στην παρούσα δημοσίευση. Να γιατί, ο Παναιτωλικός διαφέρει, να γιατί δεν έχει απασχολήσει χρόνια τα πανελλαδικής εμβέλειας μέσα κρατικά και μη. Γιατί ο Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ. πάνω από όλα αποτέλεσε και αποτελεί φορέα πολιτισμού και παιδείας και στη σύγχρονη εποχή, όπου κυριαρχεί το φτηνό και σήψη που διατρέχει όλες τις εκφάνσεις της κοινωνικής ζωής. Στην προσπάθεια η τεράστια αυτή προσφορά του Συλλόγου να καταστεί γνωστή στο ευρύτερο κοινό, η Π.Α.Ε. Παναιτωλικός προχωρά στην ίδρυση μουσείου του Παναιτωλικού και για αυτό το λόγο έχει καλέσει όποιον διαθέτει κάποιο κειμήλιο ή οποιδήποτε αντικείμενο που μπορεί να αποτελέσει έκθεμα, να επικονωνήσει μαζί της. Το μουσείο ανμένεται να είναι έτοιμο σε ειδικό χώρο του γηπέδου τον προσεχή Μάρτιο. Αναντίρρητα η εν λόγω κίνηση είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων και αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι ο Παναιτωλικός πρωτοπορεί σε ολους τους τομείς. Χαιρετίζουμε με θαυμασμό την προσπάθεια και ευχόμαστε το αποτέλεσμα να είναι εκθαμβωτικό για όλους μας.

Το δρόμο για τη μετατροπή της Κρήτης στο πρώτο «πράσινο νησί της Μεσογείου» κατά το πρότυπο του Σάμσο της Δανίας, άνοιξε η απόφαση της ΡΑΕ κατά την τελευταία της Ολομέλεια, με την οποία αδειοδοτείται ένα από τα μεγαλύτερα projects στο χώρο των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.


Διαβάστε περισσότερα στο www.protothema.gr
Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

 

Οι πολίτες που θέλουν να ενταχθούν στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο Ηλεκτρικής Ενέργειας της ΔΕΗ θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις και μέσω των ΚΕΠ.

Η κοινή υπουργική απόφαση, που υπέγραψαν οι αρμόδιοι υφυπουργοί Εσωτερικών κ. Γ. Ντόλιος και Περιβάλλοντος κ. Γ. Μανιάτης, προβλέπει ότι στα ΚΕΠ μπορούν να υποβληθούν ηλεκτρονικά αιτήσεις από τους ενδιαφερομένους προκειμένου να ελεγχθούν από τη ΔΕΗ σχετικά με τα εισοδηματικά ή άλλα κριτήρια που έχουν τεθεί για να ενταχθούν στο μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος, κατά 10-20% όπως έχει ανακοινωθεί. Η υποβολή αιτήσεων μέσω των ΚΕΠ ξεκίνησε στις 18 Οκτωβρίου 2010 και ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2011.
Τα ΚΕΠ είναι αρμόδια αποκλειστικά και μόνο για τη διεκπεραίωση αυτής της διαδικασίας και σε καμία περίπτωση για την παρακολούθηση της πορείας των σχετικών αιτήσεων. Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ θα συμπληρώνουν ηλεκτρονικά την αίτηση του υποψηφίου και θα την αποστέλλουν στη ΔΕΗ.
Για την υποβολή της αίτησης ο δικαιούχος που προσέρχεται στο ΚΕΠ πρέπει να προσκομίσει και να επιδείξει την ταυτότητά του, να προσκομίσει πρόσφατο λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος με ημερομηνία έκδοσης μετά τις 27/9/2010. Επίσης πρέπει να δηλώσει τον ΑΦΜ (σε περίπτωση έγγαμου θα δηλώνεται και ο αριθμός ΑΦΜ του/της συζύγου).
Η αίτηση μπορεί να υποβληθεί από εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, το οποίο θα προσκομίζει για επίδειξη στο ΚΕΠ τα δικαιολογητικά, την ταυτότητά του και σχετική εξουσιοδότηση ή υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 με την οποία θα δηλώνει ότι εκπροσωπεί τον δικαιούχο. Οι αιτήσεις για τους πελάτες της ΔΕΗ Α.Ε. μπορούν να συμπληρωθούν και μέσω τηλεφωνικού κέντρου στο 210-9298000 begin_of_the_skype_highlighting              210-9298000      end_of_the_skype_highlighting ή να κατατεθούν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.dei.gr.

Πηγή: www.energia.gr
Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Ημερίδα με θέμα την ενεργειακή επιθεώρηση διοργανώνει το ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας. Για το σκοπό αυτό καλεί τα μέλη του να συμμετάσχουν. Η σχετική πρόσκληση είναι η παρακάτω:


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
 Συνάδελφοι,
 Σας ενημερώνουμε ότι το ΤΕΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ διοργανώνει Ενημερωτικές Ημερίδες με θέμα:
«ΚΕΝΑΚ – ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ – ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ»
Οι Ημερίδες θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα του Εμπορικού Επιμελητηρίου Αιτωλ/νίας, Παπαστράτου και Σμύρνης, στο Αγρίνιο, την 01 και 02 Νοεμβρίου 2010.
 Οι συνάδελφοι από Α… - Μ… μπορούν να παρακολουθήσουν την Ημερίδα της Δευτέρας 01 Νοεμβρίου 2010 ενώ οι συνάδελφοι από Ν…-Ω… την Ημερίδα της Τρίτης 02 Νοεμβρίου 2010.
 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΩΝ
 10.00-14.00: Παρουσίαση «ΚΕΝΑΚ – ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ –  ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ»
14.00-16.00:   ΔΙΑΚΟΠΗ
16.00-20.00:  Παρουσίαση «Προγράμματος» για ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ & ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

 **Οι ημερίδες θα επαναληφθούν στο Μεσολόγγι το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Νοεμβρίου 
                                                              
  Για την Διοικούσα Επιτροπή
Ο Πρόεδρος
ΡΟΚΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

Από χθες Δευτέρα άρχισε η διάθεση των εισιτηρίων του αγώνα της Τετάρτης 27 Οκτωβρίου (ώρα έναρξης 14.00) με τον Ηρακλή για το κύπελλο ΟΠΑΠ. Τα εισιτήρια διατίθενται από το ΠΑΝsport και το ΠΑΝcafe, με τις τιμές που ισχύουν και στους αγώνες πρωταθλήματος.

ΜΕΓΑΛΗ ΚΕΡΚΙΔΑ
ΘΥΡΑ 1 (Τμήματα 1, 2, 3) 950 εισιτήρια των 18 ευρώ
ΘΥΡΑ 2 (Τμήματα 4, 6) 100 εισιτήρια των 25 ευρώ
ΘΥΡΑ 3 (Τμήματα 7, 8, 9) 780 εισιτήρια των 18 ευρώ

ΜΙΚΡΗ ΚΕΡΚΙΔΑ
ΘΥΡΑ 7 κάτω διάζωμα 1.000 εισιτήρια των 12 ευρώ
ΘΥΡΑ 7 άνω διάζωμα 180 εισιτήρια των 18 ευρώ
ΘΥΡΑ 5 (φιλοξενούμενοι) 250 εισιτήρια των 15 ευρώ

Επίσης θα διατεθούν 300 εισιτήρια των 6 ευρώ παιδικά – γυναικεία. Τέλος θα διατεθούν 250 εισιτήρια των 15 ευρώ για τη Θύρα 5 στους φιλάθλους της φιλοξενούμενης ομάδας του Ηρακλή.

Πηγή: http://www.panaitolikos.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιώς και το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιώς σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και την Ελληνική Αναπτυξιακή  Εταιρεία (ΕΛΑΝΕΤ) - Εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ για τις Περιφέρειες Αττικής, Βορείου και Νοτίου Αιγαίου - διοργανώνουν ημερίδα με θέμα:
«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ / ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΕΠΙ ΤΩΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ»
Σκοπός της παρουσίασης του ως άνω προγράμματος του ΕΣΠΑ είναι η ενημέρωση του επιχειρηματικού κόσμου για τις δυνατότητες επιδότησής του ώστε να επιτευχθεί η αναβάθμιση του τεχνολογικού και οργανωτικού εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων Μικρών, Πολύ Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων και η δημιουργία νέων μεταποιητικών επιχειρήσεων.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Β.Ε.Π. (Καραϊσκου 111 - Πειραιάς).
Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες:

κα Α. Μπαρλογιάννη
Τηλ: 210 41.70.529, 210 41.74.601, E-mail:
abarlogianni@pcci.gr 

κα Ε. Γκλεζάκου
τηλ. 210 41.74.765, fax:210 41.74.152, E-mail:
press@bep.gr
 
ΠΗΓΗ: Ε.Β.Ε. ΠΕΙΡΑΙΩΣ - Πειραιάς, 21/10/2010

Τριήμερη εκδρομή στο ΝΥΜΦΑΙΟ της Δυτικης Μακεδονιας διοργανώνει η  Λέσχη Ελεύθερης Μοτοσυκλέτας Αγρινίου και συγκεκριμένα στις 29-30-31 Οκτωβριου. Το club των AgrinioMotorBikers θα επισκεφθεί αυτή την όμορφη γωνιά της Ελλάδας, όπου βρίεσκεται η  σπάνια και υπό εξαφάνιση  η ελληνική Αρκούδα. Όσοι πιστοί προσέλθετε!



Οι περισσότερες ιστοσελίδες πώλησης ηλεκτρονικών αγαθών στν ΕΕ τηρούν τη νομοθεσία περί προστασίας των καταναλωτών, ενώ το 60% των ιστοσελίδων πώλησης εισιτηρίων την παραβαίνουν
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η στενή παρακολούθηση των ιστοσελίδων πώλησης ηλεκτρονικών αγαθών οδήγησε στη συμμόρφωση των περισσοτέρων με τους κανόνες της ΕΕ περί προστασίας των καταναλωτών.
Πέρυσι, μετά από σάρωση των ιστοσελίδων πώλησης ηλεκτρονικών αγαθών, διαπιστώθηκε ότι μόνο το 44% τηρούσε τους κανόνες της ΕΕ. Φέτος όμως, οι έλεγχοι παρακολούθησης έδειξαν ότι το 84% των ιστοσελίδων τηρεί τη σχετική νομοθεσία, σύμφωνα με τον επίτροπο Καταναλωτών, Τζον Ντάλι. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι ενέργειες για τον εξαναγκασμό των υπολοίπων σε συμμόρφωση.
«Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι η σάρωση των ιστοσελίδων φέρνει αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο επίτροπος Ντάλι.
Τα προβλήματα που εντοπίστηκαν πέρυσι σε ιστοσελίδες πώλησης ηλεκτρονικών αγαθών, όπως ψηφιακές κάμερες και προσωπικές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, αφορούσαν παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών, τη συνολική τιμή και τον τρόπο επικοινωνίας με τον έμπορο.
Φέτος, η ΕΕ επικεντρώνει τους ελέγχους της στις ιστοσελίδες  πώλησης εισιτηρίων για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Η σάρωση που συνεχίζεται μέχρι και τώρα, έδειξε ότι το 60% των ιστοσελίδων παραβιάζει τη νομοθεσία περί καταναλωτών.
Η Επιτροπή έχει μέχρι στιγμής ελέγξει 414 ιστοσελίδες από τις οποίες το 40% βρέθηκε εντάξει, ενώ για τις υπόλοιπες 247 ζητήθηκε από τις εθνικές αρχές η λήψη μέτρων. Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν την ανακοίνωση της τιμής και τους καταχρηστικούς όρους πώλησης.
Οι καταναλωτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά ελλιπείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με την τιμή των εισιτηρίων (74% των προβλημάτων), τους καταχρηστικούς όρους πώλησης (73%), καθώς και τις ελλιπείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τον έμπορο (48%).
Μόλις εντοπιστούν ιστοσελίδες με προβλήματα, ενημερώνονται οι εθνικές αρχές προστασίας των καταναλωτών. Αυτές στη συνέχεια επικοινωνούν με τους εμπόρους ή τους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων σχετικά με τις διαπιστωθείσες παρατυπίες και τους ζητούν να συμμορφωθούν.

Πηγή: www.europa.eu
Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Βλάβες στον εγκέφαλο, καρκινογενέσεις, τύφλωση και προβλήματα στο συκώτι μπορεί να προκαλέσει ο υδράργυρος που περιέχουν οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας.

Όλα αυτά μπορεί να συμβούν εν αγνοία των καταναλωτών, αν η λάμπα σπάσει, αφού η ποσότητα των 5mg υδραργύρου που περιέχει θεωρείται άκρως επικίνδυνη για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Αν και τα οφέλη από τη χρήση αυτών των λαμπτήρων, οι οποίοι κατέχουν ήδη το 33% της ευρωπαϊκής αγοράς, είναι αδιαμφισβήτητα, οι καταναλωτές δεν είναι ενημερωμένοι από τις εταιρείες κατασκευής και διακίνησης για τους κινδύνους που ελλοχεύουν και κατά τη διάρκεια της χρήσης της και σε αυτό της καταστροφής τους.

Ενδεικτικό του πόσο καταστροφικές δύναται να καταστούν οι τελευταίας τεχνολογίας αυτές λάμπες, είναι ότι αρκούν 20 εξ αυτών για να μολυνθεί μία λίμνη 80 τετραγωνικών χιλιομέτρων, υποστηρίζουν οι ειδικοί.

Ο διευθυντής του Δημόκριτου, φυσικός Νίκος Κατσαρός, μιλώντας στη zougla.gr, επιρρίπτει ευθύνες στις εταιρείες, επειδή δεν ενημερώνουν τους καταναλωτές και λέει ότι, αν ο λαμπτήρας σπάσει, μπορεί αν προκληθεί σοβαρή φλεγμονή στα μάτια και στο δέρμα λόγω της υπεριώδους ακτινοβολίας. Παράλληλα, επισημαίνει ότι, όταν ο υδράργυρος εξατμίζεται, μπορεί να συσσωρευτεί στον οργανισμό ανθρώπων και ζώων ή τελικά να περάσει στην τροφική αλυσίδα, επιφέροντας μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας.

Ωστόσο, οι ηλεκτρολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί. Ο ηλεκτρολόγος Θανάσης Ολυμπίτης, μιλώντας στην εφημερίδα VETO, διευκρινίζει ότι οι πιθανότητες μία τέτοια λάμπα να σπάσει κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της από μία απότομη αυξομείωση της τάσης του ηλεκτρικού ρεύματος είναι ελάχιστες και η προσοχή μας πρέπει να επικεντρωθεί στη διαδικασία τοποθέτησης και αφαίρεσής τους.

Ο διδάκτορας Φασματοσκοπίας και Φυσικοχημείας Σπύρος Κιτσινέλης τονίζει ότι ο κίνδυνος από την υπεριώδη ακτινοβολία κατά τη λειτουργία της λάμπας είναι ασήμαντος και βρίσκεται σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα απ' όσο όταν κάνουμε σολάριουμ.

Οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας, βάσει οδηγίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αντικατέστησαν τους ενεργοβόρους λαμπτήρες πυρακτώσεως, οι οποίοι δεν παράγονται πλέον. Όσοι βρίσκονται στα καταστήματα προέρχονται από στοκ των εργοστασίων κατασκευής.

Σε περίπτωση ατυχήματος καλούμε την Πυροσβεστική

Αν μία λάμπα εξοικονόμησης ενέργειας σπάσει κατά την τοποθέτηση ή την αφαίρεσή της, δεν πρέπει να χρησιμοποιήσουμε ηλεκτρική σκούπα, για να συλλέξουμε τα απορρίμματα, γιατί αυτή θα μολυνθεί, όπως και κάθε άλλο εργαλείο ή συσκευή που θα χρησιμοποιήσουμε.
Όλοι όσοι βρίσκονται στον χώρο, άνθρωποι και ζώα, πρέπει να μετακινηθούν άμεσα από το σημείο όπου βρίσκονται τα συντρίμμια της λάμπας, πρέπει να σφραγιστεί ο χώρος και να κλείσουν τα συστήματα εξαερισμού.
Τα ρούχα και τα παπούτσια πρέπει να αλλαχθούν και να καταστραφούν. Συλλέγουμε τα απορρίμματα φορώντας γάντια, τα τοποθετούμε σε μία σακούλα, την οποία βάζουμε εν συνεχεία σε άλλη σακούλα και καλούμε την Πυροσβεστική για να την παραλάβει.

Οπωσδήποτε ανακύκλωση

Η ανακύκλωση των λαμπτήρων εξοικονόμησης ενέργειας είναι από τον νόμο υποχρεωτική και απαγορεύεται η εναπόθεσή τους σε κάδους απορριμμάτων. Η ανακύκλωση μπορεί να γίνει σε συγκεκριμένα σούπερ μάρκετ, σε καταστήματα ηλεκτρολογικού εξοπλισμού και σε σημεία που έχουν καθοριστεί από τους δήμους που είναι συμβεβλημένοι με την εταιρεία «Ανακύκλωση Α.Ε». Σημειώνεται ότι τα σημεία ανακύκλωσης έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι και είναι 1.300 σε όλη τη χώρα, ενώ προβλέπεται ότι μέχρι τέλος του έτους θα φθάσουν τα 2.000.

http://www.zougla.gr
Σε καιρούς οικονομικής κρίσης μάλλον θα συναντήσουμε πολλές φαεινές ιδέες...Πενία τέχνας κατεργάζεται!
Κυριακή 24 Οκτωβρίου 2010
Kακός ο Παναιτωλικός στο πρώτο μέρος δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τη Δόξα Δράμας που είχε καθαρά αμυντικούς προσανατολισμούς.Με την είσοδο των Γκούρμα και Μπαικαρά στο δεύτερο έγινε πιο πιεστικός και το γκολ του Γιώργου ΄Κούσα ήρθε ως φυσική εξέλιξη του αγώνα. Και μετά ανέλαβαν δράση οι "γνωστοί-άγνωστοι"διατητές που μας έχουν συνηθίσει να παίζουν εναντίον του Παναιτωλικού στις εντός έδρας αναμετρήσεις(για τις εκτός δε χρειάζεται να αναφερθούμε περαιτέρω).Έτσι,αφού κράτησε αδιακιολόγητα 7 λεπτά καθυστερήσεων, εφηύρε φάουλ έξω από την περιοχή, έκλεισε τα μάτια στα διαδοχικά σπρωξίματα εντός περιοχής και το1-1 ήταν αναπόφευκτο. Μάλλον πρέπει να συνηθίσουμε στην ιδέα ότι φέτος ο Παναιτωλικός πρέπει να αγωνίζεται εναντίον 14 αντιπάλων...

Υ.Γ. Η απόδοση του Παναιτωλικού δεν ήταν στα επιθυμητά επίπεδα για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι.Ας ελπίσουμε ότι σύντομα θα επανέλθει στα δεδομένα της εντυπωσιακής αρχής του πρωταθλήματος.
Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010
Αιμιλία Γ. Ευθυμίου
Δικηγόρος Καβάλας

Σύμφωνα με το άρθρο 51 παρ. 3 του Συντάγματος, το δικαίωμα του εκλέγειν παρέχεται σε κάθε Έλληνα πολίτη και αποτελεί κορυφαία εκδήλωση της λαϊκής κυριαρχίας του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Παράλληλα, βάσει του άρθρου 51 παρ. 5 του Συντάγματος, το δικαίωμα του εκλέγειν αποτελεί και υποχρέωση για κάθε πολίτη να συμμετέχει με την ψήφο του στις εκλογές, η οποία υποχρέωση όμως έχει πλέον συμβολική αξία, καθόσον δεν προβλέπονται κυρώσεις σε αυτούς που αρνούνται να προσέλθουν στην κάλπη. Κατά κύριο δε λόγο, το δικαίωμα του εκλέγειν αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα συνταγματικά δικαιώματα, δεδομένου ότι ο λαός, λειτουργώντας ως το υπέρτατο κρατικό όργανο, καθορίζει με την ψήφο του είτε την Κυβέρνηση της χώρας (στις βουλευτικές εκλογές), είτε τους κατά τόπους Δημάρχους (στις δημοτικές εκλογές), είτε τα όργανα (του νεοεισαχθέντος θεσμού) της Περιφέρειας (στις περιφερειακές εκλογές).
Σήμερα, το δικαίωμα του εκλέγειν θεωρείται από όλους μας ένα δικαίωμα δεδομένο, ένα δικαίωμα αδιαμφισβήτητο, ένα δικαίωμα κεκτημένο και αυτονόητο. Ωστόσο, ίσως όλοι μας ξεχνάμε ότι για να κατοχυρωθεί αυτό το «αυτονόητο» δικαίωμα δόθηκαν αγώνες, χύθηκε αίμα και γράφτηκαν πολλές μαύρες σελίδες στην ιστορία του τόπου μας. Ίσως όλοι ξεχνάμε ότι οι γυναίκες στην Ελλάδα κέρδισαν το δικαίωμα ψήφου το 1952 (!), δηλαδή μόλις μισό αιώνα πριν. Ίσως, εν τέλει, όλοι ξεχνάμε ότι το να ψηφίζουμε δεν μας καθιστά κομματικοποιημένους πολίτες, αλλά απλά ευσυνείδητους, υποψιασμένους και πολιτικοποιημένους πολίτες.
Τα τελευταία χρόνια, το δικαίωμα του εκλέγειν έχει καταντήσει (και τολμώ να πω πως έχει καταντήσει) ένα δικαίωμα πλήρως απαξιωμένο: το ποσοστό αποχής του εκλογικού σώματος από την κάλπη αυξάνεται όλο και περισσότερο. Μάλιστα, είναι πολύ δυσάρεστο το γεγονός ότι οι προεκλογικές στατιστικές έρευνες δεν αναφέρονται πλέον στην κατηγορία πολιτών «Δεν γνωρίζω/δεν απαντώ τι θα ψηφίσω», αλλά στην κατηγορία «Ίσως ψηφίσω/Δεν θα ψηφίσω». Στην κατηγορία δε αυτή ανήκουν οι πολίτες που, μεταξύ άλλων, διατείνονται ότι η σιωπή τους (δια της αποχής από την εκλογική διαδικασία) είναι η πιο ηχηρή άρνηση στη διαφθορά των κομμάτων, ένα δυνατό «όχι» στα γαλάζια, στα πράσινα, στα κόκκινα, στα … πολύχρωμα παιδιά, που μοιράζονται (κατά την άποψη όσων επιλέγουν να απέχουν από την κάλπη) την ίδια καρέκλα εξουσίας.
Ωστόσο, η αποχή από την κάλπη, που τείνει να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, πρέπει να μας προβληματίζει όλους. Η αποχή πράγματι σημαίνει ότι αποδοκιμάζουμε τη διαφθορά; Ή μήπως η αποχή σημαίνει ότι αποδοκιμάζουμε και απαξιώνουμε το ίδιο μας το δημοκρατικό πολίτευμα και τους θεσμούς του;
Ίσως διαφεύγει σε όλους μας, πως αν απέχουμε από τις εκλογές, αρνούμενοι να αποφασίσουμε ποια πρόσωπα θέλουμε να αναλάβουν τα ηνία της εξουσίας, τότε γινόμαστε κι εμείς συνεργοί όσων από αδιαφορία και ασυνειδησία οδήγησαν την Ελλάδα μας στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα. Ειδικά στις δύσκολες αυτές μέρες της οικονομικής κρίσης, είναι σημαντικό μέσω της ψήφου μας, να είμαστε εμείς αυτοί που θα επιλέξουμε ποιοι είναι οι πιο ικανοί για να βρουν ένα σωσίβιο σωτηρίας για τη χώρα μας, για τις πόλεις μας, για τα χωριά μας. Ένα είναι σίγουρο: μέσω της ψήφου επιλέγουμε εμείς, ενώ μέσω της αποχής επιλέγουν άλλοι για μας και εμείς γινόμαστε απλά παθητικοί δέκτες όσων μας προσφέρουν στο «πιάτο».
Πρέπει λοιπόν όλοι μας να συνειδητοποιήσουμε ότι η αποχή από τις εκλογές δεν είναι ούτε άρνηση, ούτε αντίλογος. Η αποχή σημαίνει αποδοχή: αποδοχή της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκεται η χώρα μας και παθητική αποδοχή ότι τίποτα και ποτέ δεν πρόκειται να αλλάξει… Είμαστε λοιπόν παθητικοί δέκτες ή ενεργοί πολίτες; Είναι δική μας η απόφαση, αλλά και δικό μας το κόστος της όποιας απόφασης.
Η άσκηση του δικαιώματος εκλέγειν είναι, εν τέλει, ο μόνος τρόπος είτε για να αποδοκιμάσουμε όσους βρίσκονται στην εξουσία και μας απογοήτευσαν, διότι δεν υλοποίησαν τα προεκλογικά «θα», είτε για να δοκιμάσουμε νέα πρόσωπα στην εξουσία με νέες λύσεις, νέες προοπτικές.
Ξαναθέτω, λοιπόν, το ερώτημα: είμαστε παθητικοί δέκτες ή ενεργοί πολίτες; Η απόφαση είναι δική σας…

Σχόλιο agriniomag: Ευχαριστούμε θερμά την κα. Ευθυμίου για το άρθρο της. Τιμή μας να φιλοξενούμε τις σκέψεις νέων και αξιόλογων ανθρώπων.
Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Επιστημονικών Ταινιών φιλοξενεί το Ινστιτούτο Θερβάντες της Αθήνας.  Οι ταινίες θα προβληθούν με ελληνικούς υπότιτλους και ελεύθερη είσοδο στο Ινστιτούτο Θερβάντες (Μητροπόλεως 23, μετρό Σύνταγμα). Οι ημέρες και ώρες προβολών είναι οι εξής: Δευτέρα έως Παρασκευή στις 18:30-22:30 και Σάββατο-Κυριακή στις 17:00-23:00. Το αναλυτικό πρόγραμμα των προβολών μπορεί να δει κανείς στη διεύθυνση "http://isffa.blogspot.com/2010/10/screening-schedule.html" ενώ πληροφορίες για τις ταινίες υπάρχουν στη σελίδα "http://www.caid.gr/isffa/films.html".

Η   Κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Ινδονησίας  θα διοργανώσει Διεθνή  Συνδιάσκεψη Νέων   με θέμα  "Youth Awareness on Climate Change’’, από  07 έως 12 Νοεμβρίου 2010, στη  Yogyakarta  της Ινδονησίας.  Η πρόσκληση απευθύνεται σε εκπροσώπους οργανώσεων και φορέων νέων, ηλικίας  18-30 ετών, οι οποίοι ενδιαφέρονται για τα θέματα περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής και είναι γνώστες της αγγλικής γλώσσας.

Για περισσότερες πληροφορίες: http://indoyouthcenter.org/
Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010


Δημοσιεύουμε όπως μας εστάλη το Δελτίου Τύπου  του Ομίλου Φίλων Σιδηροδρόμου Δυτικής Στερεάς «Χαρίλαος Τρικούπης». H φωτογραφία απεικονίζει την αυτοκινητάμαξα standler gtw railbus στις Αλυκές Μεσολογγίου το 2004 κατά τις δοκιμές και  έχει ληφθεί από το Γρηγόρη Καραθανάση.


Θέμα: Ρεπορτάζ στο Δελτίο Ειδήσεων του ΑΝΤ1 Κυριακή 17-10-2010

Την Κυριακή 17-10-2010 παρακολουθήσαμε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ρεπορτάζ της κ. Φωτεινής Νάσου σχετικά με τη σιδηροδρομική γραμμή Αγρινίου – Μεσολογγίου – Κρυονερίου. Μας προκάλεσε έκπληξη η ενασχόληση με το συγκεκριμένο θέμα αυτή την εποχή, από τη στιγμή που το ζήτημα αυτό υφίσταται από το 2004, όταν σταδιακά και σιωπηρά η τότε κυβέρνηση εγκατέλειψε το έργο και το σχέδιο λειτουργίας.

Η συγκεκριμένη γραμμή είναι ιστορική, έργο του Χ. Τρικούπη, και πρωτολειτούργησε το 1890 μέχρι το 1970. Η γραμμή σήμερα θεωρείται βόρειος προαστιακός Πατρών και η λειτουργία της έχει μεγάλη χρησιμότητα στην περιοχή, εφόσον ενώνει πόλεις της ίδιας περιφέρειας οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν έχουν ασφαλή και ουσιαστική επικοινωνία. Για να κινηθεί κανείς από την Αιτωλοακαρνανία στην πρωτεύουσα της περιφέρειας, την Πάτρα, πρέπει αναγκαστικά να διασχίσει την παλαιά εθνική οδό Αντιρρίου - Ιωαννίνων της δεκαετίας του 1950, έναν από τους πιο επικίνδυνους δρόμους της χώρας, στον οποίο κάθε χρόνο χάνουν την ζωή τους δεκάδες άνθρωποι. Αναγκαστικά πρέπει να περάσει από τη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, αφού καταβάλει τα πανάκριβα διόδια ή να χρησιμοποιήσει τα πολύ αργά φέρυ-μπόουτ. Η γραμμή βρίσκεται πάνω σε έναν άξονα με μεγάλη κίνηση, αφού συνδέει τη μεγαλύτερη πόλη της Αιτωλοακαρνανίας, το Αγρίνιο, με την πρωτεύουσα του νομού, το Μεσολόγγι, μεταξύ των οποίων καθημερινά κινείται μεγάλος αριθμός πολιτών. Αυτό το δίπολο θα συνδεόταν ταχύτατα (45 λεπτά Αγρίνιο – Κρυονέρι και στη συνέχεια με ταχύπλοο σκάφος στον Σ. Σταθμό των Πατρών), ασφαλώς και με οικολογικό τρόπο με την Πάτρα, μέσω της προαστιακής γραμμής.

Αποτελεί μεγάλο σκάνδαλο η μη λειτουργία της γραμμής, από τη μια γιατί το έργο κόστισε πανάκριβα γιατί εγκαταλείφθηκε στην πρώτη του φάση, αλλά, και από την άλλη, είναι απαράδεκτη η εγκατάλειψη της γραμμής παρά την συγκοινωνιακή ανακούφιση που θα προσέφερε σε μία από τις πιο υποανάπτυκτες και αδικημένες περιοχές της Ελλάδας. Το έργο είναι έτοιμο κατά 90% αυτή τη στιγμή, ενώ έχουν αρχίσει να παρατηρούνται οι πρώτες φθορές και καταπατήσεις. Ο ΟΣΕ έχει αποσύρει ακόμα και το υπηρεσιακό τροχαίο υλικό με το οποίο διενεργούσε έλεγχο μέχρι το 2005 δίνοντας έτσι θάρρος στους επίδοξους καταπατητές. Η κοινοπραξία κατασκευής της Ιωνίας Οδού έχει προκαλέσει τεράστια ζημιά στο σημείο που τέμνεται με τη γραμμή κοντά στο χωριό Αγγελόκαστρο και, παρά τις δημοσιεύσεις και τις αντιδράσεις, δεν έχει αποκαταστήσει ακόμα την φθορά. Το 2008 ο ίδιος ο ΟΣΕ αφαίρεσε απροειδοποίητα 9 μηχανισμούς ΑΣΙΔ (Αυτόματα Συστήματα Ισόπεδων Διαβάσεων) που είχαν τοποθετηθεί από το Κρυονέρι μέχρι και μετά το Μεσολόγγι.

Το 2004 είχε μεταφερθεί στη γραμμή μια νέα αυτοκινητάμαξα («Standler GTW Rail Bus»), η οποία έμεινε για αρκετό διάστημα στο σταθμό του Αιτωλικού, πραγματοποιώντας και δοκιμές. Απροειδοποίητα όμως και χωρίς καμία εξήγηση απομακρύνθηκε το 2005 στο δίκτυο της Πελοποννήσου, ενώ η μεταφορά της στοίχισε-φυσικά-πανάκριβα.

Η μη λειτουργία της γραμμής βαρύνει κυρίως τις κυβερνήσεις που πέρασαν από το 2004 μέχρι σήμερα. Ο ΟΣΕ αναγκαστικά ακολουθεί τη γραμμή που του δίνει η εκάστοτε κυβέρνηση, μέσω του Υπουργείου Συγκοινωνιών. Υπάρχουν πολιτικές ευθύνες, όπως ακριβώς και για όλο το θέμα του υπερχρεωμένου ελληνικού σιδηροδρόμου. Τα προβλήματα του ΟΣΕ είναι πρώτα πολιτικά και έπειτα οικονομικά. Συσσωρεύει ζημιές από τον τρόπο λειτουργίας του, ο οποίος όμως του έχει επιβληθεί από τις διάφορες κυβερνήσεις. Η κυβέρνηση σήμερα μιλάει για τεράστιο χρέος (10 δις ευρώ), αποκρύπτοντας όμως πως κατά 85% είναι κρυμμένο δημόσιο χρέος, που οφείλεται στην επί σειρά ετών μη καταβολή από το δημόσιο της θεσμοθετημένης οικονομικής συμβολής του στα έξοδα συντήρησης και εκσυγχρονισμού της σιδηροδρομικής υποδομής και παροχής κοινωνικά χρήσιμων υπηρεσιών και τιμολογιακών εκπτώσεων, και του εξαναγκασμού του ΟΣΕ σε επαχθή δανεισμό για την κάλυψη των ανωτέρω, με υψηλότατα τοκοχρεωλύσια, ακόμα και για την κάλυψη της εθνικής συμμετοχής στα συγχρηματοδοτούμενα από την Ε.Ε. έργα.

Για το θέμα του Δυτικού Σιδηροδρομικού Άξονα που εσείς αναφέρετε, η γραμμή αυτή δεν είναι κομμάτι του και δεν γίνεται να επεκταθεί γιατί είναι εύρους ενός μέτρου σε αντίθεση με τον άξονα που θα έχει διεθνές εύρος. Σε πολλά σημεία του θα διέρχεται παράλληλα με τη γραμμή, ενώ νέα χάραξη θα φτάνει μέχρι τα Ιωάννινα, όπου εκεί θα συνδέεται με τον κάθετο Άξονα Καλαμπάκα (μέχρι εκεί φτάνει σήμερα το δίκτυο του ΟΣΕ) – Ιωάννινα – Ηγουμενίτσα, έχοντας έτσι διέξοδο προς το υπόλοιπο δίκτυο και όλη την Ευρώπη. Ένα σκάνδαλο που σημειώνεται σήμερα είναι η σιωπηρή ακύρωση των τελικών μελετών του τμήματος Αντιρρίου – Ιωαννίνων. Ο Άξονας είναι εντεταγμένος στα Διευρωπαϊκά Δίκτυα Μεταφορών (ή TEN's) ως Άξονας 29 και έχει χρηματοδότηση κατά πολύ μεγάλο μέρος από την Ε.Ε. Αυτή τη στιγμή η κυβέρνηση με την πρόφαση ότι το έργο δεν υπάγεται στο ΕΣΠΑ προσπαθεί με κάθε τρόπο να αποσιωπήσει και να ακυρώσει την δημοπράτηση των μελετών του. Υποστηρίζουν ότι θα αφαιρεθεί ο Άξονας 29 από τα διευρωπαϊκά δίκτυα στην επόμενη συνεδρίαση του αρμόδιου οργάνου με την πρόφαση ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να ξοδεύει λεφτά για τον σιδηρόδρομο. Τα λεφτά θα χαθούν και θα πάνε σε άλλες χώρες (το ίδιο συμβαίνει και με τα υπό μελέτη σιδ. έργα Πατρών-Καλαμάτας και Ν.Καρβάλης - Τοξοτών). Χρειάζεται παρέμβαση με απόδοση ευθυνών για κακοδιαχείριση αφού πρόκειται για εγκεκριμένα προγράμματα και κάποια μεσαία στελέχη τα φρενάρουν. Άλλο θέμα είναι η παράκαμψη του Αγρινίου από τον Άξονα διότι γνωρίζουμε πως η χάραξη προβλέπει η γραμμή να περνά 10 χιλιόμετρα μακριά του. Πρόκειται για την μεγαλύτερη πόλη μεταξύ Ιωαννίνων και Πάτρας. Μια πόλη οικονομικό και φυσικό κέντρο του νομού Αιτωλοακαρνανίας και της Δυτικής Στερεάς. Αν τελικά παρακαμφθεί το Αγρίνιο θα είναι πλήγμα για την οικονομική επιτυχία του άξονα, από τη στιγμή που θα αγνοεί μια τεράστια δεξαμενή επιβατών.

Ο όμιλος μας βρίσκετε σε συνεργασία με επιστήμονες συγκοινωνιολόγους, οργανώσεις και ειδικούς του σιδηροδρόμου και έχει στην κατοχή του σχέδια και προτάσεις για τη ορθή και αποδοτική λειτουργία της γραμμής μέσω ιδιωτών ή με την σύμπραξη ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, με σκοπό την συγκοινωνία σε κατεύθυνση βιώσιμης κινητικότητας.


Το Δ.Σ. του ομίλου
Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

Αναδημοσιεύουμε ένα άκρως ενδιαφέρον άρθρο για τα φωτοβολταϊκά συστήματα. Δυστυχώς οι υποψίες μας περί "φούσκας" επιβεβαιώνονται...Η πράσινη ενέργεια που επαγέλλεται ο πρωθυπουργός μάλλον είναι ''πράσινα άλογα"...

"Στα πρόθυρα νευρικής κρίσης βρίσκονται οι υπηρεσίες της ΔΕΗ καθώς καλούνται να διαχειριστούν μια φωτοβολταϊκή «τρέλα» με πολλαπλές επιπτώσεις για την οικονομία, τους επενδυτές, τις καλλιέργειες αλλά και τους καταναλωτές που θα δουν να εκτινάσσεται το Τέλος ΑΠΕ στους λογαριασμούς τους.

Εκτός από τις περίπου 6.000 αγροτικές αιτήσεις που έχουν πια σταθεροποιηθεί σε αυτά τα επίπεδα, στα γραφεία της συνωστίζονται 9.000 αιτήματα εταιρειών για μικρά ή μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά, πλέον 2.000 αιτήσεων από νοικοκυριά για φωτοβολταϊκά σε στέγες. Μιλάμε για ένα σύνολο 17.000, που κατατέθηκαν στις υπηρεσίες της μόνο μέσα στους 5 τελευταίους μήνες, έπειτα από την ψήφιση του νόμου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας τον Ιούνιο. Για να γίνει κατανοητό τι σημαίνουν τα αιτήματα αυτά σε κόστος, ισοδυναμούν με 2.700 μεγαβάτ ο εξοπλισμός των οποίων σε σημερινές τιμές στοιχίζει συνολικά 8,1 δισ. ευρώ. Δηλαδή λίγο κάτω από τις ανάγκες της ΔΕΗ για επενδύσεις σε νέες μονάδες ηλεκτρισμού και δίκτυα κατά την επόμενη 5ετία!

Εκκρεμούν από το 2006
Εκκρεμούν επιπλέον 7.500 παλαιά αιτήματα κάποια εκ των οποίων από το 2006, από το πρώτο τότε κύμα των φωτοβολταϊκών, που περιήλθαν με τον νέο νόμο από την αρμοδιότητά της ΡΑΕ, σε εκείνη της ΔΕΗ. Το καλοκαίρι οι φάκελοι έφτασαν στην επιχείρηση φορτωμένοι σε φορτηγάκια και από τότε συνωστίζονται σε ντάνες στα γραφεία της. Τις άδειες αυτές προσπαθεί τώρα να κατατάξει η ΔΕΗ σε κατηγορίες, αλλά επειδή αναλόγως του πότε είχαν κατατεθεί στη Ρυθμιστική Αρχή δεν διέπονται όλες από το ίδιο νομικό καθεστώς, δεν είναι σαφές πόσες έχουν γίνει έργα, πόσες είναι υπό εξέταση και πόσες εκκρεμούν.

Αθροίζοντας παλαιά και νέα αιτήματα έχουμε το νούμερο των 25.000 ή 4.300 μεγαβάτ, δηλαδή... δύο φορές όσα έχει ανακοινώσει στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το υπουργείο Περιβάλλοντος ότι πρόκειται να εγκατασταθούν στη χώρα μας μέχρι το 2020 (2.200 μεγαβάτ). Και παρ΄ ότι είναι «φως φανάρι» ότι τα μισά εξ αυτών δεν θα γίνουν ποτέ έργα, το υπουργείο δεν έχει δώσει κάποια κατεύθυνση στη ΔΕΗ να σταματήσει να παραλαμβάνει αιτήσεις, οι οποίες, πλην των αγροτικών που έχουν κοπάσει, συνεχίζουν να καταφτάνουν κανονικά. Σιωπή που πολλοί ερμηνεύουν ως καλλιέργεια προσδοκιών ενόψει και των επικείμενων εκλογών, αλλά που στην ουσία διογκώνει μία «φούσκα» που όταν σκάσει οι επιπτώσεις θα πλήξουν πολλούς.

Το αγροτικό χάος
Τον πανζουρλισμό πυροδότησαν τα όνειρα που άφησε να καλλιεργηθούν η κυβέρνηση ειδικά μετά τον Ιούνιο, για ένα άκοπο εγγυημένο εισόδημα 7.000-10.000 ευρώ κατ΄ έτος τα πρώτα δέκα χρόνια, και γύρω στα 30.000-40.000 ευρώ για τα επόμενα δέκα, (όταν θα έχουν αποπληρώσει το δάνειο), όσα δηλαδή υπόσχεται ένα μικρό φωτοβολταϊκό των 100 κιλοβάτ στο χωράφι ή στην ταράτσα.

Χαρακτηριστικό είναι αυτό που συμβαίνει με τις 6.000 αιτήσεις των αγροτών (των 100 κιλοβάτ έκαστη) που ισοδυναμούν ήδη με 600 μεγαβάτ, και ενώ όλα τα «κλειδωμένα» αγροτικά μεγαβάτ για μέχρι το 2020 είναι 750. Τη στιγμή αυτή γίνεται η καταγραφή και μέχρι τον Νοέμβριο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρική τους «αποτύπωση», ώστε να διαπιστωθεί σε ποια γραμμή γεωγραφικά αντιστοιχεί η κάθε μία και τι διαθέσιμος ηλεκτρικός χώρος υπάρχει. Αμέσως μετά αρχίζει η αξιολόγησή τους και η υποβολή από τη ΔΕΗ προσφορών σύνδεσης στους ενδιαφερόμενους, αλλά θεωρείται σίγουρο ότι για κάποιους η χωρητικότητα του τοπικού δικτύου δεν θα επαρκεί. Στο Αγρίνιο για παράδειγμα, όπου εξαιτίας των καπνοπαραγωγών που εγκατέλειψαν τις καλλιέργειές τους είχαμε ρεκόρ χώρας, με 750 αιτήσεις ίσες με 75 μεγαβάτ, εννοείται ότι κάποιοι θα μείνουν εκτός. Αλλωστε πόσοι από τους αγρότες διαθέτουν ή μπορούν να δανειοδοτηθούν για τα 300.000 ευρώ που κοστίζει ο εξοπλισμός για ένα φωτοβολταϊκό 100 κιλοβάτ; Το ίδιο ρητορικό ερώτημα αφορά και τις μικρές εταιρείες. Μόνο ο εξοπλισμός για μια εγκατάσταση των 500 κιλοβάτ, όπως τα περισσότερα από τα 3.000 αιτήματα μικρών κυρίως εταιρειών, κοστίζει 1,5 εκατ. ευρώ. Πόσες απ΄ αυτές έχουν ή θα βρουν τα χρήματα; "

Πηγή: www.tanea.gr
Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010
                                                                      
Η Κινηματογραφική Λέσχη του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Αγρινίου ξεκινά την λειτουργία της στις 5 Οκτωβρίου 2010. Το πρόγραμμα της περιόδου 2010–2011 περιλαμβάνει τέσσερις αφιερωματικούς κύκλους. Ο πρώτος κύκλος είναι αφιερωμένος σε κωμωδίες που άφησαν εποχή, ο δεύτερος κύκλος σε ταινίες Φιλμ Νουάρ ο τρίτος κύκλος είναι αφιερωμένος στον βραζιλιάνικο κινηματογράφο και ο τέταρτος κύκλος σε δύο μεγάλες κυρίες του παγκόσμιου κινηματογράφου την Ρίτα Χέιουορθ και την Ώντρυ Χέπμπορν.Συγκεκριμένα το πρόγραμμα  έχει ως εξής : 
ΚΩΜΩΔΙΕΣ ΠΟΥ ΑΦΗΣΑΝ ΕΠΟΧΗ
5 & 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010  ENAΣ ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΜΑ ΤΙ ΠΡΟΦΗΤΗΣ

19 & 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2010 Ο ΚΛΕΨΑΣ ΤΟΥ ΚΛΕΨΑΝΤΟΣ 
 
 
Για το 2011 η συμπλήρωση του μηχανογραφικού θα γίνει τον Μάρτιο πριν τις εξετάσεις. Βάλε ένα στόχο απο νωρίς και έλα διερεύνησουμε τις επιλογές σου. Θα σε ενημερώσουμε αναλυτικά για τους τομείς, τις σχολές και τα επαγγέλματα που σε ενδιαφέρουν, ώστε να εντοπίσουμε μαζί την επιλογή που πλησιάζει περισσότερο στα ταλέντα, τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες και φυσικά έχει βιωσιμότητα στην αγορά εργασίας.

Χρησιμοποιήστε την ειδική μηχανή αναζήτησης σχολών. Έξυπνη σύνθετη αναζήτηση με βάση τα μόρια, το πεδίο, την τοποθεσία, το ειδικό μάθημα. Δείτε τα μόρια, την τοποθεσία, τον κωδικό του μηχανογραφικού και επισκευτείτε το website καθε σχολής.
 
Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε εδώ:

Σκιά του καλού του εαυτού ο Παναιτωλικός,έχασε δίκαια από τον ανώτερο ΠΑΣ με 3-0. Τα γκολ για τους γηπεδούχους σημείωσαν οι Τζάνης(1) και Μπακαγιόκο(2). Είμαστε σίγουροι πως ο Παναιτωλικός θα επανακάμψει και θα επανέλθει στις επιτυχίες με αφετηρία το επόμενο παιχνίδι με τη Δόξα Δράμας. Άξια αναφοράς η συγκλονιστική παρουσια από τους 250 φίλους της ομάδας,που δε σταμάτησαν λεπτό να ενισχύουν τις προσπάθειες των παιχτών υπό αντίξοες μάλιστα συνθήκες.
Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Ανακοινώθηκε η πρόσκληση για την υποβολή αιτημάτων συμμετοχής στο πρόγραμμα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς: «ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΝΕΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ».Για περισότερες λεπτομέρειες σχετικά με τους τρόπους συμμετοχής στο πρόγραμμα, μπορείτε να επισκεφθείτε το site της Νέας Γενιάς www.neagenia.gr
Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2010

Ο Κώστας Τηλαβερίδης είναι ένας διαφορετικός μουσικός κι ερμηνευτής. Κόντρα στο ρεύμα, δεν ακολουθεί τον εύκολο δρόμο, της προβολής των τραγουδιών του μέσω γλυκανάλατων τηλεοπτικών εκπομπών, αλλά διαλαλεί την πραμάτεια του με ζωντανές εμφανίσεις σε ζεστούς και φιλόξενους χώρους. Μέσα από τα τραγούδια του, προβληματίζεται κοινωνικά, αναρωτιέται και απορεί για πράγματα και καταστάσεις, ερωτεύτεται, εξομολογείται, παραπονιέται, απαιτεί,γενικώς...κινείται! Αν και Μακεδόνας στην καταγωγή (εκ Κρύας Βρύσης Γιαννιτσών ορμώμενος) έτυχε να τον γνωρίσω  κάπου στη Δυτική Ελλάδα και απο τότε παρακολυθώ προσεχτικά τα καλλιτεχνικά του βήματα. Το CD του "Νέος Κόσμος" κυκλοφόρησε ως ανεξάρτητη παραγωγή το 2006 κι ήταν η πρώτη του γνωριμία με το ευρύ κοινό. Με ήχους από πιάνο, πλήκτρα, κιθάρες, μπάσο, όμποε, ακορντεόν, τύμπανα σε ταξιδεύει σε ένα Νέο Κόσμο. Οι συνεργασίες στο συγκεκριμένο CD με τους Γ.Δημητριάδη και Μ.Φάμελλο μάλλον κάτι λέει για την ποιότητά του.. Για ρίξτε μια ματιά στους παρακάτω συνδέσμους:
http://www.youtube.com/watch?v=1nEak3x0L7c
http://www.tilaveridis.gr/index.html
http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=1628623817&v=wall

Y.Γ. Κώστα σε περιμένουμε προς τα μέρη μας!
Δευτέρα 11 Οκτωβρίου 2010
Συνέχισε στον ξέφρενο ρυθμό του ο Παναιτωλικός, επικρατώντας με 2-0 του αήττητου μέχρι χθες Θρασύβουλου, κατακτώντας έτσι 5 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Τα τέρματα σημείωσαν οι συνήθεις "ύποπτοι", Στάθης Καραμαλίκης στο 10' και Γιώργος Θεοδωρίδης στο 43'. Δε θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε ότι ίσως είναι τα πιο όμορφα τέρματα του πρωταθλήματος μέχρι τώρα. Ο κόσμος του Παναιτωλικού ήταν για άλλη μια φορά συγκλονιστικός, αναγκάζοντας τον προπονητή του Θρασύβουλου, κ. Μανίκα, να αναρωτηθεί στη συνέντευξη Τύπου,"πως είναι δυνατόν να μην ανέβει στη Superleague, μια ομάδα με τέτοιο κόσμο;" Την ίδια απορία έχουμε κι εμείς...
Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2010

Aνακοινώθηκε από το δήμο Ναυπάκτου το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων για την 439η επέτειο της ομώνυμης Ναυμαχίας. Πρόκειται για μια σειρά αρκούντως ξεχωριστών εκδηλώσεων που αξίζει το κόπο κανείς να παρακολουθήσει. Εξάλλου η Ναύπακτος είναι έτσι κι αλλιώς γοητευτική, πόσω μάλλον όταν φοράει τα γιορτινά της. Αναλυτικά το πρόγραμμα:

Παρασκευή 8/10

Γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων και ιδιωτικων καταστηματων, οικιων και ελλιμενισμενων πλοιων απο το πρωι τησ 8ης μεχρι και τη δυση του ηλιου της 10ησ Οκτωβριου 2010.

12:00
Κανονιοβολισμοι - Κωδωνοκρουσίες

19:30
Τελάλης: διαλαλεί τις εορταστικές εκδηλώσεις της 439ησ επετείου της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου.

21:00
Η μεγάλη παρέλαση με φωτιές και τύμπανα πριν από την μάχη. Συμμετέχουν: CERS, Λαμπαδηφόροι, Τυμπανιστές (Μαθητές από τα Γυμνάσια & Λύκεια της πόλης), Φιλαρμονική Ναυπάκτου, Φιλαρμονική Μεσολογγίου, Σύλλογος Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές, Σχολή Χορού Λίας Αποστολοπούλου, Τμήμα Εφήβων του Θεατρικού Εργαστηρίου της Ειρήνης Ευαγγελάτου.

21:15

Η Ναυμαχία μέσα από τον Λόγο και την Τέχνη. Από την Θεατρική Ομάδα του Συλλόγου: Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές και τη Σχολή Χορού της Λίας Αποστολοπούλου. (Λιμάνι Ναύπακτος)

22:00
Κορύφωση... Αφιξη στο Λιμάνι της Ναυπάκτου των Λαμπαδηφόρων, είσοδος πολεμιστών, υποδοχή του Δόγη της Βενετίας, Υποδοχή σημαίων, Κορύφωση...

Σκηνοθεσία: Ιων Κεχαγιόγλου



Σαββατο 9/10

11:00
. Υποδοχή καλεσμένων
. Προσφωνήσεις
. Επίσημη έναρξη εορταστικών εκδηλώσεων

12:00
. «Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου» Ομιλία από τον Ιστορικό Βασίλη Λάζαρη.
. «Lepanto: Ενα Πρόγραμμα για την Ευρώπη» Βίντεο-αφήγηση με την επιμέλεια του ΕΟΟΣ Marco Polo System.
. «ΗΣικελία στη Ναυμαχία της Ναυπάκτου» Ομιλία από τον Αντιδήμαρχο της Μεσσίνης Dott. D. Caronιτι. (Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητρόπολης Ναυπάκτου & Αγίου Βλασίου)

21:00

1571 STEP'S - Aναπαράσταση της Ναυμαχίας: Ο Ιων Κεχαγιόγλου, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, σκηνοθετεί ένα ποληθέαμα ... με βάση στην ιστορία και άξονα το λιμάνι της Ναυπάκτου.
(Συμμετέχουν: CERS, ΕΟΟΣ Marco Polo System, Λαμπαδηφόροι, Τυμπανιστές (Μαθητές από τα Γυμνάσια & Λύκεια της πόλης), Σύλλογος Ναύπακτος Πολιτιστικές Διαδρομές, Σχολή Χορού Λίας Αποστολοπούλου, Τμήμα Εφήβων του Θεατρικού Εργαστηρίου της Ειρήνης Ευαγγελάτου)



Κυριακή 10/10

07:00
. Κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών της πόλεως της Ναυπάκτου.
. Αρχιερατική θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγ. Βλασίου κ.κ. Ιερόθεου.

10:00
. Μνημόσυνο εις Μνήμην των Ηρωικώς Πεσόντων Ναυμάχων του Ηνωμένου Χριστιανικού Στόλου, κατά τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου.
. Πομπή από τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου και μετάβαση στο χώρο του λιμένος.

11:00
Επιμνημόσυνη δέηση στο λιμάνι. Ρίψη στεφάνων στη θάλασσα και ανάκρουση Εθνικών Ύμνων.

11:30
Αποκαλυπτήριος τελετή αναμνηστικής μαρμάρινης πλάκας στο πάρκο Θερβάντες από τον αντιδήμαρχο της Μεσσίνης Dott. D. Caroνιτι.

12:00
Ξενάγηση των προσκεκλημένων στον πύργο Μπότσαρη.
Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

PDF Εκτύπωση

Νέοι Ευρωπαίοι κάτω των 21 ετών που φέτος έχουν ήδη δημιουργήσει ή σκέφτονται να δημιουργήσουν μια ταινία μικρού μήκους, έχουν τώρα την ευκαιρία να επιδείξουν το ταλέντο τους στην υπόλοιπη Ευρώπη, υποβάλλοντας τα μίνι αριστουργήματά τους στον Ηλεκτρικό Δεκέμβριο 2010. Οι ταινίες πρέπει να έχουν διάρκεια μικρότερη από 5 λεπτά, να έχουν ολοκληρωθεί μετά το Σεπτέμβριο 2009 και να είναι στα αγγλικά ή να έχουν αγγλικούς υπότιτλους, ανεξάρτητα από την μέθοδο παραγωγής τους.
Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής είναι η 15η Οκτωβρίου 2010.
Μπορείτε να βρείτε όλες τις λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το διαγωνισμό στο:
Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2010


Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου ΄΄Στέλιος Τσιτσιμελής΄΄ ανακοινώνει την έναρξη των εγγραφών στα τμήματά του για την περίοδο 2010–2011. Δημιουργική διέξοδος θα υπογραμμίσουμε εμείς και τρόπος έκφρασης, αναγκαίος όσο ποτέ!Τα Τμήματα που θα λειτουργήσουν είναι αναλυτικά τα εξής:

Τμήματα Εικαστικού Εργαστηρίου
Στο Εικαστικό εργαστήρι λειτουργούν τμήματα :Ζωγραφικής, Αγιογραφίας, Κεραμικής, Φωτογραφίας για παιδιά, εφήβους και ενήλικες Τηλ: 2641048372 από 3.00 μ.μ – 8.00 μ.μ

Τμήμα ερασιτεχνικού θεάτρου
Τμήμα ενηλίκων: Κάθε Τρίτη 9:30 μ.μ.
Τμήμα παιδιών & εφήβων: Κάθε Τρίτη 6.00 – 9.30 μ.μ. στην αίθουσα του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης ΄΄ Η Φαντασία΄΄, Μπότσαρη 4.
Πληροφορίες–εγγραφές καθημερινά από 10:00 -14:00μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αγρινίου, Δαγκλή 27, Τηλ.26410 55655 και 26410 55700.

Τμήμα Μπριτζ
Πληροφορίες –εγγραφές καθημερινά από 10:00 -14:00μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αγρινίου, Δαγκλή 27
Τηλ.26410 55655 & 26410 55700 & στο τηλ: 6973320528 κ.Δημήτρη Κούρτη από 9.00 π.μ έως 14.00

Τμήμα Σκακιού
Πληροφορίες –εγγραφές καθημερινά από 10:00 -14:00μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αγρινίου, Δαγκλή 27 Τηλ.26410 55655 και 26410 55700 και στο τηλ.6978637124 κ.Γρηγορόπουλος Μιλτιάδης

Τμήματα Παραδοσιακών χορών
Τμήματα για παιδιά, εφήβους και ενήλικες, Πληροφορίες –εγγραφές καθημερινά από 10:00 -14:00μ.μ, στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αγρινίου, Δαγκλή 27, Τηλ.2641055655 και 2641055700 και στο 6945894530 κ.Τσιάμης Χαράλαμπος
Κ.Δ.Α.Π ΄΄Η ΦΑΝΤΑΣΙΑ΄΄
Το Κ.Δ.Α.Π ΄΄Η Φαντασία΄΄ απευθύνεται σε παιδιά 5-12 ετών Τηλ: 26410 32134 από 3.00 μ.μ–8.00 μ.μ

Την αποχή ανέδειξε νικητή η δημοσκόπηση που διεξήχθη στο blog μας. Συγκεκριμένα, το 47% από τους αναγνώστες επιλέγει την αποχή στις επερχόμενες εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, 29% θα επιλέξει ανεξάρτητο υποψήφιο και μόλις 23% αυτών που τελικά θα φθάσουν στην κάλπη θα στηρίξουν κομματικό υποψήφιο. Σημάδια των καιρών θα πείτε. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για τις πιο περίεργες εκλογές από τη Μεταπολίτευση και εντεύθεν. Το διακύβευμα είναι θολό, μάλλον σκόπιμα. Από τη μια, υπάρχουν οι εκλογές για ανάδειξη δημάρχων όπου το προσωπικό στοιχείο υπετερεί της κομματικής προέλευσης και από την άλλη η εκλογή Περιφερειάρχη όπου το πολιτικό στοιχείο μάλλον καθορίζει την τελική επιλογή των πολιτών, με την τοπικιστική χροιά να παίζει και αυτή το δικό της, έστω μικρότερο ρόλο. Πέρα και πάνω από όλα αυτά, η χώρα μας είναι ανελεύθερη εδώ και μερικούς μήνες, τελεί υπό οικονομική κατοχή. Ο κόσμος είναι αγανακτησμένος, ειδικά όταν ακούγονται ακραίες απόψεις περί συνενοχής("μαζί τα φάγαμε"), η οικονομία βρίσκεται σε ελεύεθρη πτώση και φως στο τούνελ προς το παρόν δε φαίνεται. Συνυπολογισμένα όλα τα παραπάνω, δημιουργούν πολλά ερωτηματικά για τα αποτελέσματα των εκλογών, κυρίως επειδή κανείς πια δεν μπορεί να αντιληφθεί με ποιο σκεπτικό θα προσέλθουν στην κάλπη οι πολίτες,αν προσέλθουν φυσικά...
Η Ε.Ε. τα τελευταία είκοσι χρόνια στηρίζει προγράμματα για τους νέους και προωθεί την ενεργό συμμετοχή τους και την ανάπτυξη των προσωπικών δεξιοτήτων και ικανοτήτων τους μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων, όπως ανταλλαγές νέων, συναντήσεις νέων, προγράμματα εθελοντισμού, ανταλλαγές καλών πρακτικών κ.α.

Το Πρόγραμμα της Ε.Ε. «Νέα Γενιά σε Δράση», το ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τη νεολαία, ολοκληρώνεται στα τέλη του 2013 και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες για την διαμόρφωση του προγράμματος το οποίο θα το διαδεχθεί.

Σκοπός αυτής της δημόσιας διαβούλευσης είναι η συλλογή απόψεων για την καλύτερη δυνατή κατάρτιση του μελλοντικού ευρωπαϊκού προγράμματος για τη νεολαία, το οποίο θα ανταποκρίνεται ικανοποιητικά στις ανάγκες, στα προβλήματα και στις προσδοκίες των νέων. Το μελλοντικό πρόγραμμα για τη νεολαία εντάσσεται στο συνολικό πλαίσιο της στρατηγικής "Ευρώπη 2020: μία στρατηγική για έξυπνη, βιώσιμη και χωρίς αποκλεισμούς ανάπτυξη" και θα εξακολουθήσει να στηρίζει την ευρωπαϊκή συνεργασία στον τομέα της νεολαίας, η οποία σήμερα βασίζεται στη Στρατηγική της ΕΕ για τη νεολαία: Επένδυση και Ενδυνάμωση.

Μπορείτε να συμβάλλετε κι εσείς στην διαμόρφωση του μελλοντικού ευρωπαϊκού προγράμματος για τη νεολαία, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Νοεμβρίου 2010 παραθέτοντας τις απόψεις σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση: EAC-YOUTH-ONLINE-CONSULTATION@ec.europa.euΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. αναφέροντας το όνομα και την εθνικότητά σας, την επωνυμία του οργανισμού που εκπροσωπείτε (εφόσον αυτό ισχύει) και τη θέση που κατέχετε στον εν λόγω οργανισμό. Επίσης μπορείτε να συμπληρώσετε το ερωτηματολόγιο το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα:
http://ec.europa.eu/yourvoice/ipm/forms/dispatch?form=YiA


Σ αυτή την ιστοσελίδα μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαβούλευση
Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

Εκδρομές σε Άγραφα (16/17-10) και Βαράσοβα (31/10)οργανώνει ο Ορειβατικός Σύλλογος Αγρινίου. Μια καλή ευκαιρία για απόδραση και επαφή με τη φύση. Όσοι πιστοί προσέλθετε!
Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Τη μοναξιά της κορυφής συνεχίζει να απολαμβάνει ο Παναιτωλικός Γ.Φ.Σ. μετά (και) το σημερινό νικηφόρο πέρασμά του από την Κατερίνη, επικρατώντας του τοπικού Πιερικού με 0-1. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης επετεύχθη από το Στάθη Καραμαλίκη στο 33ο λεπτό. Το είχαμε γράψει από την κλήρωση κιόλας του φετεινού πρωταθλήματος, ότι όλα συνηγορούν πως φέτος ο Παναιτωλικός θα κάνει πραγματικότητα το όνειρο των χιλιάδων φίλων του να επιστρέψει εκεί που πρέπει αδιάλειπτα να βρίσκεται, στη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μπορεί να είναι νωρίς ακόμα,το στίγμα όμως που έχει αφήσει ο κυανοκίτρινος πρεσβευτής του νομού μας πιστοποιεί την αρχή της υλοποίησης του ονείρου. Ευχόμαστε ολόψυχα ανάλογη συνέχεια κι ας περάσει ο επόμενος...
Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
(Ο.Π.ΣΥ.Ξ)σε συνεργασία με τους 23 Συλλόγους Μέλη της μετά την αναβολή λόγω βροχής του Ανταμώματος, σας προσκαλεί ξανά να τιμήσετε με την παρουσία σας ,το 19ο Αντάμωμα Ξηρομεριτών Αιτωλ/νίας που θα γίνει το Σάββατο 9 Οκτωβρίου 2010
ΩΡΑ 18:30 – 01:00 στο ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, Αγ. Βασιλείου και Δωδεκανήσου). Παρουσίαση παραδοσιακών χορών της χώρας μας από Χορευτικούς Ομίλους των Συλλόγων της Επαρχίας μας & Παραδοσιακά τραγούδια του τόπου μας από γνωστούς καλλιτέχνες της Δημοτικής μας παράδοσης. Η παρουσία σας θα λαμπρύνει την εκδήλωσή μας. Σας Ευχαριστούμε

Για το Κεντρικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Στεργίου Ταξιάρχης Σάββας

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ηλία Ηλιού 7-9, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Tηλ: 6948484595

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?
Βήματα επαγγελματικού προσανατολισμού

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου
Κάντε κλίκ στην εικόνα

Blog Archive

Αναγνώστες

About Me

agriniomag
Παπαθανασίου Κωνσταντίνος, Κοτρολός Νικόλαος, Νέλλη Παρμάκη, Email: agriniomag@gmail.com
Προβολή πλήρους προφίλ