ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Τηλ:2641044320

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη
Εμπιστευθείτε μια τοπική εταιρία που σας εγγυάται μια σωστή και αξιόπιστη εγκατάσταση

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ
Tηλ. Επικοινωνίας 6946946832
Από το Blogger.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ

Aitoloakarnania Blogs
Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010


Οι περισσότερες ιστοσελίδες πώλησης ηλεκτρονικών αγαθών στν ΕΕ τηρούν τη νομοθεσία περί προστασίας των καταναλωτών, ενώ το 60% των ιστοσελίδων πώλησης εισιτηρίων την παραβαίνουν
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η στενή παρακολούθηση των ιστοσελίδων πώλησης ηλεκτρονικών αγαθών οδήγησε στη συμμόρφωση των περισσοτέρων με τους κανόνες της ΕΕ περί προστασίας των καταναλωτών.
Πέρυσι, μετά από σάρωση των ιστοσελίδων πώλησης ηλεκτρονικών αγαθών, διαπιστώθηκε ότι μόνο το 44% τηρούσε τους κανόνες της ΕΕ. Φέτος όμως, οι έλεγχοι παρακολούθησης έδειξαν ότι το 84% των ιστοσελίδων τηρεί τη σχετική νομοθεσία, σύμφωνα με τον επίτροπο Καταναλωτών, Τζον Ντάλι. Εν τω μεταξύ, συνεχίζονται οι ενέργειες για τον εξαναγκασμό των υπολοίπων σε συμμόρφωση.
«Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι η σάρωση των ιστοσελίδων φέρνει αποτελέσματα», συμπλήρωσε ο επίτροπος Ντάλι.
Τα προβλήματα που εντοπίστηκαν πέρυσι σε ιστοσελίδες πώλησης ηλεκτρονικών αγαθών, όπως ψηφιακές κάμερες και προσωπικές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, αφορούσαν παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τα δικαιώματα των καταναλωτών, τη συνολική τιμή και τον τρόπο επικοινωνίας με τον έμπορο.
Φέτος, η ΕΕ επικεντρώνει τους ελέγχους της στις ιστοσελίδες  πώλησης εισιτηρίων για πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις. Η σάρωση που συνεχίζεται μέχρι και τώρα, έδειξε ότι το 60% των ιστοσελίδων παραβιάζει τη νομοθεσία περί καταναλωτών.
Η Επιτροπή έχει μέχρι στιγμής ελέγξει 414 ιστοσελίδες από τις οποίες το 40% βρέθηκε εντάξει, ενώ για τις υπόλοιπες 247 ζητήθηκε από τις εθνικές αρχές η λήψη μέτρων. Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν την ανακοίνωση της τιμής και τους καταχρηστικούς όρους πώλησης.
Οι καταναλωτές πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όσον αφορά ελλιπείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με την τιμή των εισιτηρίων (74% των προβλημάτων), τους καταχρηστικούς όρους πώλησης (73%), καθώς και τις ελλιπείς ή παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με τον έμπορο (48%).
Μόλις εντοπιστούν ιστοσελίδες με προβλήματα, ενημερώνονται οι εθνικές αρχές προστασίας των καταναλωτών. Αυτές στη συνέχεια επικοινωνούν με τους εμπόρους ή τους ιδιοκτήτες των ιστοσελίδων σχετικά με τις διαπιστωθείσες παρατυπίες και τους ζητούν να συμμορφωθούν.

Πηγή: www.europa.eu

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ηλία Ηλιού 7-9, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Tηλ: 6948484595

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?
Βήματα επαγγελματικού προσανατολισμού

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου
Κάντε κλίκ στην εικόνα

Blog Archive

Αναγνώστες

About Me

agriniomag
Παπαθανασίου Κωνσταντίνος, Κοτρολός Νικόλαος, Νέλλη Παρμάκη, Email: agriniomag@gmail.com
Προβολή πλήρους προφίλ