ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
Τηλ:2641044320

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη

Καλέστε μας για μια δωρεάν μελέτη
Εμπιστευθείτε μια τοπική εταιρία που σας εγγυάται μια σωστή και αξιόπιστη εγκατάσταση

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ

ΤΣΙΡΩΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ - ΦΥΣΙΚΟΣ
Tηλ. Επικοινωνίας 6946946832
Από το Blogger.

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΩΝ

Η ΛΙΣΤΑ ΙΣΤΟΛΟΓΙΩΝ ΜΟΥ

Aitoloakarnania Blogs
Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Γιορτή καστανου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 2 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στη πλατεια του Άνω Κερασόβου απότον πολιτιστικό Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Αράκυνθου. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεταιαπό ζωντανή ορχήστρα,ενώ οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα κάστανα της περιοχής συνοδεία του ντόπιου τσίπουρου. Χαιρετίζουμε την εκδήλωση και ευχόμαστε να τύχει της ανάλογης ανταπόκρισης!
Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010


Η Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών είναι ετήσιο γεγονός που λαμβάνει χώρα σε 24 ευρωπαϊκές χώρες και συντονίζεται από την παγκόσμια ομοσπονδία Birdlife International. Στη χώρα μας εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν σε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα, από το Δέλτα του Έβρου, ως την Πύλο της Μεσσηνίας, με τη διοργάνωση της Ελληνική Ορνιθολογικής Εταιρείας και τη συνεργασία τοπικών φορέων και οργανώσεων.
Ο Φορέας Διαχείρισης σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική εταιρία και στον Σύλλογο προστασίας περιβάλλοντος και αρχαιολογικών χώρων Θεσπρωτίας θα συμμετάσχει σε αυτή τη γιορτή και σας καλεί όλους μικρούς - μεγάλους να λάβετε μέρος.
Θα γνωρίσουμε και θα παρατηρήσουμε τα πολύ σημαντικά είδη πουλιών που υπάρχουν στην περιοχή μας και οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία μάθουν περισσότερα μέσα από περιβαλλοντικά παιχνίδια.

Σχόλιο: Η γιορτή θα λάβει χώρα σε πολλές περιοχές σε όλη την Ελλάδα,αλλα η Αιτωλοακαρνανία πάλι εκτός...
Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΑΡΑΤΑΘΗΚΕ Η ΙΣΧΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ» ΕΩΣ ΤΙΣ 20/12/2010 ΕΝΩ ΑΠΟΚΤΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΙ ΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ 18ο ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΟΥΣ.


Το Πρόγραµµα επιδιώκει τον µετασχηµατισµό της µεταποιητικής παραγωγικής βάσης της Ελληνικής Οικονοµίας προς νέα ή διαφοροποιηµένα προϊόντα και µεταποιητικές υπηρεσίες καθώς και την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηµατικότητας, ως βασικής επιλογής για την παραγωγική αναβάθµιση της χώρας προς αγαθά και υπηρεσίες υψηλής προστιθέµενης αξίας, µε ποιότητα, περιβαλλοντική ευαισθησία, ενσωµάτωση γνώσης και καινοτοµίας.

Η συνολική δαπάνη θα κυμανθεί στις 200.000.000€ (σε 140.000.000,0€ για τις υφιστάµενες επιχειρήσεις και 60.000.000,0€ για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις) ενώ πρώτη ημέρα υποβολής είναι η 29/7/2010 με τελευταία την 20/12/2010.





Ειδικότεροι στόχοι του Προγράµµατος είναι:



- Υποστήριξη και αύξηση των παραγωγικών επενδύσεων που συµβάλλουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικής παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά.



- Αναπροσανατολισµός της µεταποιητικής δραστηριότητας και των «παραδοσιακών» της κλάδων προς κλάδους και προϊόντα υψηλότερης προστιθέµενης αξίας.



- Ανάπτυξη νέων προϊόντων ή διαφοροποίηση προϊόντων και της παραγωγικής βάσης προς κλάδους υψηλής προστιθέµενης αξίας µε έµφαση στην ποιοτική αναβάθµιση, την τυποποίηση και την πιστοποίηση των ελληνικών προϊόντων και επιχειρήσεων.



- Αναβάθµιση της επιχειρηµατικής βάσης σε τοµείς που υστερούν ως προς την ανάπτυξη της επιχειρηµατικότητας ή λειτουργούν υπό ανεπίκαιρες µορφές.



- Ανάπτυξη επιχειρηµατικότητας ευκαιρίας / σύσταση νέων µεταποιητικών επιχειρήσεων.



- Ενίσχυση του ρόλου των συνοδευτικών υπηρεσιών (µεταποιητικών υπηρεσιών) στο παραγωγικό σύστηµα, µε έµφαση στην ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων για την ενίσχυση της παρουσίας των ελληνικών επιχειρήσεων στην

εγχώρια και τις διεθνείς αγορές.



- Ανάπτυξη και εφαρµογή τεχνολογικής και µη τεχνολογικής καινοτοµίας.



- Επιχειρηµατική αξιοποίηση του ζητήµατος της προστασίας του περιβάλλοντος µε παρεµβάσεις για αξιοποίηση αποβλήτων, ανακύκλωσης κτλ.



- Διατήρηση για τις υφιστάµενες ή / και αύξηση των θέσεων εργασίας και δηµιουργία νέων θέσεων για τις υπό σύσταση επιχειρήσεις.





Στο πρόγραµµα µπορούν να υποβάλλουν από µια πρόταση:



- Υφιστάµενες πολύ µικρές και µικρές επιχειρήσεις (κατά την έννοια του ορισµού των Μικροµεσαίων επιχειρήσεων της Ε.Ε., Παράρτηµα ΙΙ Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ) που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τοµείς της µεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές, όπως αυτοί αναφέρονται αναλυτικά στον Οδηγό του προγράµµατος.



- Νέες και υπό σύσταση (start –up) µικρές και πολύ µικρές επιχειρήσεις (κατά την έννοια του ορισµού των Μικροµεσαίων επιχειρήσεων της Ε.Ε., Παράρτηµα ΙΙ Σύσταση της Επιτροπής 2003/361/ΕΚ) που δραστηριοποιούνται στον ελληνικό χώρο στους τοµείς της µεταποίησης και των υπηρεσιών που δρουν υποστηρικτικά σε αυτές, όπως αυτοί αναφέρονται αναλυτικά στον Οδηγό του προγράµµατος του τοµέα της µεταποίησης ή άλλων τοµέων που επιθυµούν να επεκταθούν σε µεταποιητικές δραστηριότητες σε έναν τουλάχιστον από τους επιλέξιµους τοµείς της µεταποίησης όπως αυτοί αναφέρονται αναλυτικά στον Οδηγό του προγράµµατος και αποκλειστικά υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται αναλυτικά στον οδηγό του προγράµµατος.



-Αποκτούν δικαίωμα συμμετοχής οι Μεσαίες Επιχειρήσεις και τα φυσικά πρόσωπα που έχουν κλείσει το 18ο έτος της ηλικίας τους.



Για περαιτέρω πληροφορίες επικοινωνήστε µε τον ΕΦΕΠΑΕ και τους εταίρους του

στα τηλέφωνα 210-6985210 και

το γραφείο πληροφόρησης της ΕΥΔ ΕΠΑΕ στο τηλ. 8011136300.



Για περισσότερες πληροφορίες δειτε:

http://epan2.antagonistikotita.gr/greek/prokResultsFull.asp?id=124

http://195.167.92.206/uploads/Οδηγόs.pdf
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Αναδημοσιεύουμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από την ιστοσελίδα "http://www.anasta.de/TOPOS/index.php", σχετικά με τα διόδια των ελληνικών εθνικών οδών. Οι συγκρίσεις προκαλούν τουλάχιστον μελαγχολία...

"Η χρήση των ελβετικών αυτοκινητόδρομων και οδών ταχείας κυκλοφορίας υπόκειται για όλα τα μηχανοκίνητα οχήματα σε υποχρέωση πληρωμής διοδίων. Για μηχανοκίνητα οχήματα με μέχρι 3,5 t (ΕΙΧ, μοτοσικλέτες και τροχόσπιτα) υπάρχει υποχρέωση ειδικού σήματος (βινιέτας). Πριν από τη χρήση αυτοκινητοδρόμων και οδών ταχείας κυκλοφορίας πρέπει να αγοραστεί μία βινιέτα, η οποία ισχύει για απεριόριστες διαδρομές σε όλους τους αυτοκινητόδρομους και οδούς ταχείας κυκλοφορίας.

Μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας ταξίδεψαν αυτή την εβδομάδα στο εξωτερικό, βρέθηκαν με ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητο στην Ελβετία και αγόρασαν μια vignette. Το κόστος της; 31 Ευρώ για όλο το χρόνο, δηλαδή μέχρι το τέλος του 2010, με τη δυνατότητα χρήσης απεριόριστων διαδρομών, εννοείται και των πολυάριθμων τούνελ της ορεινής χώρας. .

Δηλαδή, ο Ελβετός πολίτης πληρώνει 31 ευρώ το χρόνο και έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα ολόκληρο το εθνικό οδικό δίκτυο της χώρας του.

Ο Έλληνας πολίτης, π.χ. ο κάτοικος Κατερίνης που εργάζεται στην Θεσσαλονίκη και πηγαινοέρχεται καθημερινά, πληρώνει 1.344 Ευρώ μόνο γι αυτή τη διαδρομή (20 εργάσιμες Χ 12 μήνες Χ 5,80 € καθημερινά) και δεν έχει τη δυνατότητα αγοράς εκπτωτικής κάρτας, όπως συμβαίνει σε ολόκληρο τον κόσμο!"
Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Οι φίλοι του ξεχωριστού τραγουδοποιού Θανάση Παπακωνσταντίνου θα έχουν την ευκαιρία να τον απολαύσουν αύριο στην Πάτρα (9.30 μ.μ), στον πολυχώρο "Πολιτεία" (Ακτή Δυμαίων). Η απορία μας είναι πότε θα έχουμε κι εμείς τη δυνατότητα να απολαύσουμε μια ανάλογη συναυλία στα μέρη μας..



Σε όσους αρέσει να ταξιδεύουν συχνά, το skyscanner τους προσφέρει την ευκαιρία να βρουν έγκαιρα φθηνά εισητήρια, που καθιστούν τη μετάβαση και την επιστροφή τους αρκούντως οικονομική. Περισσότερες πληροφορίες στη σελίδα:
http://gr.skyscanner.com
Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2010
Μου αρέσει το θερινό σινεμά, είναι μάλλον από τα καλύτερα που έχω πάει.

Δεν μου αρέσει το χειμερινό σινεμά, είναι σίγουρα το χειρότερο που έχω πάει.


Κάτι που μου αρέσει στο Αγρίνιο, είναι ότι έχει πολλές όμορφες κοπέλες.

Αυτό που δε μου αρέσει είναι ότι είναι δύσκολο να ερωτευτείς σε αυτή την πόλη.

O Δημοτικός Κινηματογράφος ΄΄ΕΛΛΗΝΙΣ΄΄, συνεχίζοντας τις θερινές προβολές του, από την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010 θα προβάλει την ταινία : STEP UP

Ο Λουκ έχει δημιουργήσει μια κολεκτίβα από άστεγους ταλαντούχους χορευτές που φέρει το όνομα «Πειρατές». Στο δρόμο του θα βρεθεί τυχαία ένα ολόφρεσκο ταλέντο, ο φτιαγμένος από πλαστελίνη 18χρονος Μους, ο οποίος θα πλαισιώσει την πολύχρωμη ομάδα που σύντομα θα ριχτεί στη μάχη ενός σκληρού χορευτικού διαγωνισμού.
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γιον Τσου
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ : Ρικ Μάλαμπρι, Σάρνι Βίνσον, 'Αλισον Στόουνερ, 'Ανταμ Σεβάνι
ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ : 9.30 μ.μ
Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου 2010

Στον χάρτη της “πράσινης” ενέργειας μπαίνουν και τα μεγάλα υδροηλεκτρικά, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες προσέγγισης του στόχου 20-20-20 για το τέλος της δεκαετίας.

Η απεμπλοκή από τα …λιμνάζοντα ύδατα της ελληνικής αδράνειας αρκετών μεγάλων έργων στον τομέα των ΑΠΕ που αποκάλυψε την προηγούμενη εβδομάδα το axiaplusgr. ότι προωθείται από την ΡΑΕ, συνιστά απλώς …μια-δυο απλωτές καταμεσής στο πέλαγος!

Δεν μας έπιασε ποιητική διάθεση, αλλά όπως προκύπτει από την ίδια την κατανομή της εγκατάστασης ισχύος ανά κατηγορία ΑΠΕ που αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, μόνο ένα …fast track μας σώζει, αν δει κανείς τα νούμερα. Κι αν μας σώζει, βεβαίως, το fast track, αφού θα πρέπει να δούμε στην πράξη την εφαρμογή του σχεδίου Παμπούκη…

Σύμφωνα με την απόφαση για την κατανομή:

-Στα υδροηλεκτρικά, ως το 2014 προβλέπεται η λειτουργία έργων ισχύος 3.650 μεγαβάτ, εκ των οποίων τα 250 μεγαβάτ από μικρά υδροηλεκτρικά, ισχύος 15 μεγαβάτ.

Για το 2020, ο στόχος είναι 4.650 μεγαβάτ, με τα 350 μεγαβάτ εξ αυτών να αφορούν τα μικρά.

-Γεωθερμία: Υπολογίζονται 20 μεγαβάτ έως το 2014 και άλλα 100 έως το τέλος της δεκαετίας.

-Φωτοβολταϊκά: Έως το 2014 υπολογίζονται σε 1.500, εκ των οποίων τα 500 από αγρότες, τα 200 σε στέγες και τα υπόλοιπα 800 από άλλες εγκαταστάσεις. Στο τέλος της δεκαετίας, το σύνολο των φωτοβολταϊκών προβλέπεται να είναι 2.200 μεγαβάτ, με 750 μεγαβάτ από αγρότες, 350 μεγαβάτ από στέγες και 1.100 μεγαβάτ από άλλες χρήσεις.

-Ηλιοθερμία: Η τεχνολογία που συνδυάζει την αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας μέσω και της αποθήκευσής της, σε συνδυασμό και προς άλλα παραδοσιακά καύσιμα, εκτιμάται ότι σε 4 χρόνια θα έχει εγκατεστημένα 120 μεγαβάτ, καθώς και άλλα 130 έως το τέλος του 2020.

-Αιολικά: Συμπεριλαμβανομένων των θαλασσίων πάρκων, για το 2014 τα εγκατεστημένα προβλέπονται σε 4.000 μεγαβάτ και έξι χρόνια αργότερα σε 7.500 μεγαβάτ.

-Βιομάζα: Για την βιομάζα προβλέπεται η εγκατάσταση 200 μεγαβάτ έως το 2014 και άλλων 150 έως το τέλος του έτους.

Τι έχουμε τώρα στη διάθεσή μας;

- Στα υδροηλεκτρικά, καταρχήν φαίνεται ότι στον χάρτη των ΑΠΕ μπαίνουν και τα μεγάλα υδροηλεκτρικά έργα, αν και η τιμολόγηση της παραγόμενης ενέργειας δεν είναι προνομιακή όπως των μικρών, η οποία φτάνει τα 87,85 ευρώ ανά μεγαβατώρα. Η ΔΕΗ έχει εγκατεστημένα υδροηλεκτρικά ισχύος 3.020 μεγαβάτ, ενώ τα μικρά είναι συνολικά 184 μεγαβάτ στο διασυνδεδεμένο σύστημα. Με στόχο τα 4.300 μεγάλα έως το 2020 αλλά και τα 350 μικρά, φαίνεται ότι θα υπάρξει έντονος ανταγωνισμός για τις νέες μονάδες που θα ενταχθούν. Ήδη η ΔΕΗ έχει προγραμματίσει να εντάξει 650 μεγαβάτ μέσα στην πενταετία, έχει στον ορίζοντα το μεγάλο αντλητικό υδροηλεκτρικό των 800 μεγαβάτ στον Αχελώο, ενώ υπάρχουν και ιδιωτικές επενδύσεις-μαμούθ στους σχεδιαμσούς (λ.χ. από τον όμιλος ΓΕΚ-Τέρνα για μερικες χιλιάδες μεγαβάτ)

- Η γεωθερμία δεν υπάρχει στον χάρτη, ωστόσο πρόσφατα δημοσιεύθηκε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συγκεκριμένες περιοχές στην χώρα.

- Τα φωτοβολταϊκά είναι ο κατ’ εξοχήν αναπτυσσόμενος τομέας στις ΑΠΕ και αισίως η εγκατεστημένη ισχύ έχει προσεγγίσει τα 80 μεγαβάτ. Ο επιχειρηματικός Σύνδεσμος του κλάδου αλλά και οργανώσεις όπως η WWF Ελλάς έχουν ζητήσει πολύ μεγαλύτερα νούμερα, ακόμη και πάνω από τις 4.000 μεγαβάτ έως το τέλος της δεκαετίας, ενώ μεγαλώνει συνεχώς το ενδιαφέρον από τον αγροτικό και τον ιδιωτικό τομέα.

- Στην ηλιοθερμία προχωρούν σχεδιασμοί στην Κρήτη και στην Πελοπόννησο.

- Στα αιολικά ο …χαμός! Ο τομέας είναι η ναυαρχίδα των ΑΠΕ, ωστόσο στην χώρα μας τον τελευταίο χρόνο η ανάπτυξή του είναι σχεδόν μηδενική, παρόλο που συνεχώς παρουσιάζονται νέα επενδυτικά σχέδια και οι αιτήσεις παραπέμπουν σε επενδύσεις ισχύος κάποιων δεκάδων χιλιάδων μεγαβάτ με προϋπολογισμούς αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ. Οι αιτήσεις για αιολικά ξεπερνούν το ανώτατο όριο εγκατάστασης ισχύος όχι μόνον για το 2014 αλλά και για το 2020, αφού εκκρεμούν επενδυτικά σχέδια για αιολικά πάρκα συνολικής ισχύος 16.500 MW, εκ των οποίων 11.000 MW χερσαία και 5.500 MW θαλάσσια.

Στο διασυνδεδεμένο σύστημα λειτουργούν μόλις 940 μεγαβάτ, αλλά η υλοποίηση των διασυνδέσεων νησιών όπως των Κυκλάδων (Κοπελούζος), του Βορείου Αιγαίου (Iberdrola/Ρόκας) και της Κρήτης (Κοπελούζος, ενώ ενδιαφέρεται και η Τέρνα) θα προσέδιδε άλλη δυναμική.

Σας κουράσαμε, σήμερα, με νούμερα, θέλοντας να δείξουμε ότι για την επίτευξη των στόχων, ειδικά από τη στιγμή που το βάρος της κατανομής πέφτει στα αιολικά πάρκα, η αποτελεσματική λειτουργία του fasttrack θα είναι καθοριστική. Και αξίζει εδώ να θυμηθούμε ότι οι επενδύσεις που θα περάσουν από το fast track εξαιρούνται της κατανομής, δηλαδή ακόμη κι αν έχουν καλυφθεί σε κάποια κατηγορία τα όρια, τα σχέδια δεν σταματούν…

Πηγή: www.energia.gr
Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Αναδημοσιεύουμε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο από το agrinioart.gr που μας ξύπνησε πολλές αναμνήσεις και αποτελεί μια αναδρομή στο παρελθόν πολλών απο εμάς..



"Πολλές φορές αισθανόμουν την επιθυμία να γράψω για όλη αυτή την ιεροτελεστία που λέγεται ΚΑΠΝΟΣ. Τώρα που όλα αυτά τα περασμένα χάνονται στη λήκυθο των αναμνήσεων, φαίνεται οτι ωρίμασαν και πρέπει να αποτυπωθούν σε μία κόλλα χαρτί για να μαθαίνουν οι νεότεροι και να μην ξεχνούν οι παλιότεροι.

Για μερικούς που δεν την βίωσαν αυτή την σκληρή δουλειά, ίσως να μην τους αγγίζει. Υπάρχουν όμως και αυτοί που είναι συνοδοιπόροι και σε αυτούς απευθύνομαι που σίγουρα θα τους ταξιδέψει κάποιες δεκαετίες στο παρελθόν.

Και αναπολώ πολλές φορές τα λόγια του ποιητη Κώστα Κρυστάλλη:

Καλότυχοι μου χωρικοί

Ζηλεύω την ζωή σας

Την απλοική σας την ζωή

Πώχει περίσσιες χάρες.

Αυτή την απλοική ζωή βιώσαμε και εμείς στην δεκαετία του 70. Μια ζωή πολύ σκληρή γιατί είχε να κάνει με την καλλιέργεια του καπνού. Τους ωραιότερους μήνες του χρόνου –Άνοιξη, Καλοκαίρι- εμείς τους περνούσαμε με σκληρή δουλειά, με ατελείωτο ωράριο και αυπνία. Πριν καλά καλά προλάβουμε να τελειώσουμε το σχολείο ,άρχιζε το μάζεμα του καπνού. Όλοι έπαιρναν μέρος σε αυτή την δουλειά. Νέοι, γέροι, παιδιά μωρά μέσα στην κούνια. Το ρολόι χτυπούσε στις τέσσερις, πολλοί δε ξυπνούσαν απο τις τρεις για τις πιό μακρινές αποστάσεις.

Εμάς η μητέρα μου δεν έβαζε ποτέ το ρολόι. Προτιμούσε να μας ξυπνάει μόνη της, έτσι γλυκομίλητη καθώς ήταν. Παιδάκια ώρα να ξυπνήσουμε. Άντε και κοντεύουμε να τελειώσουμε. Οι αδελφές μου ήταν μικρότερες από μένα , σηκώνονταν ντύνονταν αμίλητες και αγουροξυπνημένες. Πόσο τις λυπόμουν! Και τί δεν θα έδινα να μην τις ξυπνούσα, αλλά σκεφτόμουν επίσης και τον πατέρα μου και την μητέρα μου. Ο πατέρας ήταν ήδη ξύπνιος και έτοιμος για αναχώρηση. Πολλές φορές η μητέρα φορτωνόταν στο κεφάλι της δύο μεγάλες καλάθες, που θα βάζαμε μέσα τον καπνό. Άλλες φορές φορτώναμε τον γαιδαράκο που είχαμε- Ματσούλα τον λέγαμε- και ξεκινούσαμε.

Έξω στους δρόμους γινόταν πανηγύρι. Όλοι στα όπλα για το μάζεμα του καπνού. Πριν ξημερώσει καλά καλά φορτώναμε τις καλάθες γεμάτες καπνό.Αυτή η διαδικασία ήθελε πολύ δύναμη και η δεύτερη αδελφή μου, η οποία ήταν πιο δυνατή, έβγαζε σε πέρας το φόρτωμα βάζοντας όλες της τις δυνάμεις. Σημειωτέον, όλες προσπαθούσαμε τα μάλα για να μην αισθανθεί ο πατέρας απογοήτευση που δεν είχε αγόρι. Άλλες εποχές , άλλες αντιλήψεις. Πολλές φορές ο πατέρας πήγαινε τρία ή τέσσερα φορτώματα. Η μάνα μας ενώ μάζευε τον καπνό τραγουδούσε, παρασέρνοντας κι εμάς μαζί με τον πατέρα. Οι φωνές μας αντάμωναν με τα αηδόνια και αντιλαλούσαν οι ρεματιές. Οι γείτονες δεν παράλειπαν να μας επευφημούν και να μας θαυμάζουν. Πολλές φορές ανυπομονούσαμε με τις αδελφές μου να δούμε αν βγήκε ο Αυγερινός και η Πούλια. Και όταν τους αντικρίζαμε….Στη σελήνη , στα αστέρια, στο άπειρο της νιότης που υπόσχεται τόσα πολλά για το αύριο. Έπρεπε να φωνάξει κάποιος από τους γονείς για να ανασκύψουμε για το μάζεμα του καπνού. Όταν ο ήλιος ανέτειλε, στέλνοντας τις ζεστές του ακτίνες στη γη, είχαμε πια αποκάμει. Άρχιζε η επιστροφή. Παρ΄ όλη την τόση κούραση, το ξενύχτι, την ταλαιπωρία αισθανόμασταν τόση ευχαρίστηση, τόση γαλήνη που μέχρι σήμερα δεν την έχω αισθανθεί.

Αναλογίζομαι πολλές φορές στις μέρες μας , που οι άνθρωποι έχουν τόσες ανέσεις δεν νιώθουν αυτη την γαλήνη, την ψυχική ηρεμία που νιώθαμε εμείς, τόση που ίσως ζήλεψε κι ο ποιητής γιατί ίσως κάποιο βράδυ συνάντησε μερικούς από μας να γυρίζουν από τα κτήματα με αυτή την γαλήνια έκφραση που δεν μετριέται με τίποτα, δεν αγοράζεται με τίποτα."

http://www.agrinioart.gr
Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου 2010
1.
Μου αρέσει
που ξεκινάω για καφέ με 2 άτομα, και μέσα σε μια ωρα... παίρνουμε και το δίπλα το τραπέζι γιατί γίναμε 10 άτομα!!!

Δε μου αρέσει
που έχει τύχει να θέλω να μιλήσω για προσωπικά θέματα με ένα φίλο και μέσα σε μια ώρα να παρουμε... και το δίπλα το τραπέζι γιατί γίναμε δέκα άτομα!!!

2.
Μου αρέσει
που το Αγρίνιο είναι κοντά στις πιο ωραίες παραλίες

Δε μου αρέσει
που δεν έχουμε θάλασσα... (έχουμε όμως... παραλία!)

3.
Μου αρέσει
Που μετά την επιβολή των παρκομέτρων η πόλη έχει γίνει ανθρώπινη και μπορεί να κινείσαι πιο εύκολα.

Δε μου αρέσει
Που για ακόμη μια φορά οι τοπικοί φορείς αδιαφόρησαν και μας άφησαν εκτός Ιονίας Οδού

Ένας Παναιτωλικός βγαλμένος από τα παλιά στο πρώτο ημίχρονο,έκανε το γήπεδο να δείχνει κατηφορικό. Στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση του έπεσε, αλλά το τελικό 1-0, με τερμα του Γιώργου Θεοδωρίδη στο 45' και οι τρεις βαθμοί είναι αυτοί που μένουν. Ευχόμαστε ολόψυχα ανάλογη συνέχεια!
Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου 2010

Στις 16.45 σήμερα ο Παναιτωλικός ρίχνεται στη μάχη του πρωταθλήματος της Football League. Όλοι οι δρόμοι λοιπόν οδηγούν στο γήπεδο. Η πόλη φοράει τα γιορτινά και όλοι μαζί πάμε να ενθαρρύνουμε τον πιο άξιο πρεσβευτή της ευρύτερης περιοχής με την ευχή το τέλος του πρωταθλήματος να βρει τον ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ εκεί που η ιστορία και οι πολυάριθμοι φίλοι του επιτάσσουν να είναι, στη μεγαλύτερη τη τάξει κατηγορία. Ας απολάυσουμε το ταξίδι...
Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου 2010
1.
Μου αρέσει,
που μετά τις 2 μ.μ. επικρατούν η νωχελικότητα κι η ηρεμία

Δε μου αρέσει,
που η ίδια νωχελικότητα διακατέχει πολλούς υπαλλήλους στις δημόσιες υπηρεσίες πολύ πριν τις 2 μ.μ.

2.
Μου αρέσει,
που όπου πάω συναντώ γνωστούς και φίλους

Δε μου αρέσει,
που δεν μπορώ να το αποφύγω κάποιες φορές...

3.
Μου αρέσει,
που έχουν διασωθεί κάποια νεοκλασσικά, πραγματικά κοσμήματα,

Δε μου αρέσει,
που οι περισσότερες πολυκατοικίες είναι αρχιτεκτονικά εκτρώματα.

4.
Μου αρέσει,
που ανοίγουν συνεχώς νέα καφέ.

Δε μου αρέσει,
που τα περισσότερα δεν έχουν καμία "προσωπικότητα".

5.
Μου αρέσει,
που υπάρχουν ακόμα παραδοσιακά μαγαζάκια, όπως καφεκοπτεία και μπακάλικα.

Δε μου αρέσει,
που πολλά καταστήματα κλείνουν σωρηδόν ακόμα και στα πιο κεντρικά σημεία της πόλης.

Στείλτε μας τα δκά σας "μου αρέσει - δε μου αρέσει" για την πόλη του Αγρινίου στο e mail:agriniomag@gmail.com και θα δείτε δημοσιευμένα. Ας κάνουμε όλοι με αυτόν τον τρόπο μια προσπάθεια να εντοπισουμε τα αρνητικά στοχεία και να φωτίσουμε τα θετικά αυτης της πόλης!

Επεκτείνοντας η Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου τον θεσμό «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη», στις 11 Σεπτεμβρίου 2010 εγκαινιάζει με την συνεργασία του Δήμου Μεσολογγίου και της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών, μία εντυπωσιακή έκθεση χαρακτικής με θέμα «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από τη Χαρακτική».
Η έκθεση παρουσιάζει χαρακτικά των συλλογών της Πινακοθήκης και ξεκινά με την ιστορική αυθεντική λιθογραφία του Θεόδωρου Βρυζάκη του 1856 με θέμα την «Έξοδο του Μεσολογγίου», συνεχίζεται με Μεσολογγίτικα θέματα από τους: Βάσω Κατράκη, Φώτη Μαστιχιάδη, Αλέκο Φασιανό, Τόνια Νικολαϊδη, Βασίλη Χάρο, Απόστολο Κούστα, Γιάννη Κυριακίδη, και των μελών της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών: Μάγδα Βαμβατήρα, Γιάννη Γουρζή, Χριστόδουλο Γκαλτέμη, Νίκο Δεσεκόπουλο, Ελισάβετ Διονυσοπούλου, Γρηγόρη & Μιχάλη Κότσαρη, Γιάννη Κολιό, Ρίτσα Ποδηματά, Γιάννη Στεφανάκι, Μαίρη Σχοινά και Δημήτρη Τσιρογιάννη, που διανθίζουν όλοι μαζί την έκθεση με τα υπέροχα χαρακτικά τους.
Στην έκθεση θα παρουσιαστούν επιλεγμένες φωτογραφίες για το Μεσολόγγι του Βασίλη Αρτίκου.

«Πρόκειται για μια έκθεση μοναδική και πρωτόγνωρη, γιατί οι πιο γνωστοί Έλληνες χαράκτες δούλεψαν τον χαλκό, το ξύλο, την πέτρα και μας παρουσιάζουν τις δημιουργίες τους που αποτυπώνουν την όμορφη και ιστορική πρωτεύουσα της Αιτωλοακαρνανίας, την Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου» σημειώνει στον κατάλογο της έκθεσης ο Δήμαρχος της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Γιάννης Αναγνωστόπουλος.

«Όταν το 2005 μαζί με τον αδελφό μου Πάνο υλοποιούσαμε την ιδέα μας «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την τέχνη», δεν φαντασθήκαμε ότι η προσπάθειά μας αυτή θα αποκτούσε μία πρωτόγνωρη δυναμική και αναγνώριση τέτοια, που οι ιστορικές και πιο έγκυρες αίθουσες τέχνης των Αθηνών πήραν από εμάς αμέσως «τη σκυτάλη» και της έδωσαν ένα εικαστικό ξεχωριστό χαρακτήρα ώστε οι διαδρομές να καταλήξουν πια σε θεσμό», σημειώνει η αντιπρόεδρος του Δ.Σ. κ. Ζωή Χρ. Μοσχανδρέου και συνεχίζει:

«Η Πινακοθήκη μας χαρακτηρίζεται για την ευαισθησία της προς την Ελληνική Χαρακτική και αυτό αποδεικνύεται με τις 10 μοναδικές συλλεκτικές εκδόσεις μας με αυθεντικά χαρακτικά των πιο γνωστών Ελλήνων χαρακτών (στο τέλος του καταλόγου όλες οι εκδόσεις μας) που έχουν σχέση με το Μεσολόγγι.

Με χαρά συνεργασθήκαμε με τον φιλοπρόοδο Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Γιάννη Αναγνωστόπουλο και την Ένωση Ελλήνων Χαρακτών που μέλη της χάραξαν για το Μεσολόγγι, και οι φιλότεχνοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μία όαση κυριολεκτικά εντυπωσιακής χαρακτικής.

Η Πινακοθήκη μας συνεχίζει την 14χρονη πολιτιστική της πορεία με την εγνωσμένη υπευθυνότητα και σοβαρότητα της, με την υπέροχη αυτή έκθεση «Το Μεσολόγγι σήμερα μέσα από την Χαρακτική» η οποία θα παρουσιασθεί και σε άλλες Δημοτικές Πινακοθήκες της χώρας μας.

Θερμές ευχαριστίες σε όλους και ιδιαίτερα στους χαράκτες που δούλεψαν μόνο και μόνο για το Μεσολόγγι και θερμά συγχαρητήρια για την υπέροχη δουλειά τους.»

Info
Τοποθεσία Πινακοθήκη Σύγχρονης Τέχνης Χρήστου & Σοφίας Μοσχανδρέου Κων. Τρικούπη 2,
Μεσολόγγι
Ημερομηνία Διάρκεια έκθεσης: 11 Σεπτεμβρίου έως 28 Νοεμβρίου 2010, 11/9/2010, 8.15 μ.μ

Πηγή:http://tadeefi.wordpress.com
Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Mας ενθουσιάζει η ιδέα του cafe Τρυποκάρυδος για τη διοργάνωση έκθεης φωτογραφίας με θέμα την πόλη του Αγρινίου. Είναι από τις ενέργειες που βλάπτουν σοβαρά τη μονοτονία και την έλλειψη φαντασίας στην πόλη!Ιδού η πρόσκληση,απευθυνόμενη προς όλους.
"ΚΑΝΕ ΚΛΙΚ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ"
...φωτογράφισε τα σηµεία - hot spots και τις εικόνες που αγαπάς..
...γκρίνιαξε με το φακό σου για όσα δε σου αρέσουν...
...ζωντάνεψε την ιστορία του Αγρινίου..
Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να στείλουν τη φωτογραφία τους μαζί με το ονοματεπώνυμο τους σε ψηφιακή μορφή στοtripokaridoscafe@gmail.com αλλά και εκτυπωμένη σε όποια
διάσταση επιθυμούν στη διεύθυνση “Τρυποκάρυδος Coffee-Bar Πεζόδρομος Ηλία Ηλιού 9” μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου
Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010

Το Εικαστικό Εργαστήρι του δήμου Αγρινίου παρουσιάζει την ετήσια έκθεση με έργα μαθητών και σπουδαστών του που παρακολούθησαν την περίοδο 2009-2010 τα τμήματα ζωγραφικής, αγιογραφίας, κεραμεικής και φωτογραφίας.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010, ώρα 7,30 μμ στις αίθουσες του παλαιού δημαρχείου Αγίου Κωνσταντίνου.
Η έκθεση αυτή σηματοδοτεί και την έναρξη της φετινής χρονιάς, τα μαθήματα της οποίας θα ξεκινήσουν στις 4 Οκτωβρίου.

Διάρκεια έκθεσης : έως 22 Σεπτεμβρίου 2010

Ώρες επισκέψεων, καθημερινά : 10.00 -13.00 και 18.00 – 21.00
Πληροφορίες – εγγραφές : Παπαστράτου 83, Αγρίνιο τηλ.- fax : 26410.4837
Αλλαγές στις εισαγωγικές εξετάσεις, στην αξιολόγηση και τον τρόπο προσλήψεων των εκπαιδευτικών, ψηφιοποίηση των σχολικών βιβλίων και πιστοποίηση ξένων γλωσσών από το σχολείο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για το «νέο σχολείο», που παρουσίασε η Άννα Διαμαντοπούλου, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.


Όσον αφορά τις εισαγωγικές εξετάσεις θα διεξάγονται σε εθνικό επίπεδο κεντρικά, ωστόσο τα θέματα θα επιλέγονται πλέον από σχετική τράπεζα, σχετική τράπεζα, στην οποία περιλαμβάνεται πληθώρα θεμάτων σταθμισμένης δυσκολίας. Ακόμη, τα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα ορίζουν τους όρους που λαμβάνονται υπόψη για την εισαγωγή φοιτητών στα τμήματά τους, ενώ προβλέπεται και αναδιοργάνωση των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου. Θα ισχύσουν δε, αλλαγές στα προγράμματα σπουδών για το νηπιαγωγείο, το δημοτικό και το γυμνάσιο, τα οποία θα αναπτυχθούν μέχρι τον Ιούνιο 2011.

Αλλαγές προβλέπονται και για τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι για να προσληφθούν θα περνούν από εξετάσεις στον ΑΣΕΠ και θα διαθέτουν Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής Κατάρτισης, ενώ θα συνυπολογίζεται η προϋπηρεσία και οι μεταπτυχιακές σπουδές. Οι προσλήψεις θα γίνονται με βάση τα κενά των σχολικών μονάδων, ενώ κανένας εκπαιδευτικός δε θα αποσπάται εάν δε βρίσκεται ο αντικαταστάτης του. Το υπουργείο ενεργοποιεί και το θεσμό του "Δόκιμου εκπαιδευτικού", που θα διορίζεται ως δόκιμος με διετή θητεία και θα μονιμοποιείται ύστερα από αξιολόγηση.

Ψηφιακά θα είναι πλέον όλα τα βιβλία. Στόχος του υπουργείο είναι να ψηφιοποιηθούν όλα τα σχολικά εγχειρίδια σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Η ύλη των βιβλίων θα μειωθεί, ενώ οι μαθητές θα αποκτούν από το δημοτικό επάρκεια στη χρήση τουλάχιστον μιας ξένης γλώσσας. Το πιλοτικό πρόγραμμα εκμάθησης αγγλικής θα εφαρμοστεί πειραματικά σε 60 Δημοτικά σχολεία και 30 Γυμνάσια σε διαφορετικούς νομούς της χώρας. Στόχος είναι η αποφοίτηση από το Δημοτικό να συνδέεται με πιστοποίηση Α2 ή Β1 και η αποφοίτηση από το Γυμνάσιο με πιστοποίηση Β2 (καλή γνώση - first certificate/lower).

Παράλληλα, προβλέπεται η σταδιακή μετατροπή όλων των δημοτικών σε ολοήμερα και η καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στους μαθητές.

Η υπουργός Παιδείας ανακοίνωσε και την υλοποίηση έργων, ύψους 1,39 δισ. ευρώ, μέσω του ΕΣΠΑ, για τα οποία οι προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος θα ξεκινήσουν να δημοσιεύονται από τις 16 Μαρτίου και θα ολοκληρωθούν τον Μάιο.

Συγκεκριμένα πρόκειται για έργα που αφορούν στα:



* Τομεακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (συνολικού κόστους 575 εκατ. ευρώ)
* 1. Ψηφιακό σχολείο.
* 2. Αναμόρφωση όλων των προγραμμάτων σπουδών.
* 3. Εξορθολογισμός της ύλης και υποστήριξη του ολοήμερου σχολείου.
* 4. Επιμόρφωση εκπαιδευτικών (παιδαγωγική, καθοδήγηση, διοικητική επάρκεια).
* 5. Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας- εφαρμογή προγραμμάτων στα σχολεία.
* 6. Εφαρμογή εκπαιδευτικού προγράμματος & απαραίτητων παρεμβάσεων σε σχολεία που βρίσκονται σε Ζώνες Εκπαιδευτικής Προτεραιότητας.
* 7. Εφαρμογή εκπαιδευτικών προγραμμάτων διαπολιτισμικής εκπαίδευσης (μετανάστες, ρομά, μουσουλμανόπαιδες).
* 8. Διαμόρφωση μητρώου ΑμεΑ στην εκπαίδευση & την βελτίωση της ειδικής αγωγής.
* 9. Αξιολόγηση κάθε ΕΠΑΛ – ΕΠΑΣ ,εφαρμογή προγράμματος αναδιάρθρωσης τους.
* 10. Διαμόρφωση ηλεκτρονικού κόμβου σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού για εφήβους.
* Έργα υποδομών στα Περιφερειακά Επιχειρησιακά Προγράμματα (συνολικός προϋπολογισμού 815 εκατ. ευρώ)
* Σύμφωνα με το υπουργείο, ήδη, έχουν εκδοθεί σε όλες τις περιφέρειες προσκλήσεις για έργα σχολικής στέγης και προχωράει η ένταξη έργων σε συνεννόηση των περιφερειών με το Υπουργείο Παιδείας, ενώ έχουν ξεκινήσει οι προσκλήσεις για την προμήθεια εξοπλισμού για ειδικά σχολεία.
Όλο το νομοσχέδιο εδώ:
http://5sek.gr/images/neo_sxoleio.pdf
Πηγή:http://5sek.gr/
Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς η Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων παρέχει εκπτώσεις για τις απαραίτητες αγορές σας στα σχολικά είδη. Επισκεφθείτε στο επίσημο site της Ευρωπαϊκής Κάρτας Νέων: http://www.europeanyouthcard.gr/ τις ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ και ενημερωθείτε σχετικά. Επίσης, για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα στις επιχειρήσεις να κάνουν ηλεκτρονική εγγραφή στο επίσημο site της κάρτας και να γίνουν συνεργάτες της προσφέροντας εκπτώσεις στα μέλη της κάρτας.
Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010

Ξεκίνησε η κατάθεση αιτήσεων στο Μ.Π.Σ."Αειφορική διαχείριση προστατευόμενων περιοχών" στο Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας (Αγρίνιο). Η προθεσμία λήγει στις 30/9/2010. Περισσότερες πληροφορίες:
http://aeiforia.uoi.gr/images/stories/pro-msc-2010-2011.pdf
Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2010








Τα λόγια δεν μπορούν να περιγράψουν την ατμόσφαιρα μιας συναυλίας.Πολλώ δε μάλλον, όταν πρόκειται για τους U2.Για το λόγο αυτό,παραθέτουμε μερικές φωτογραφίες απο τη χθεσινή συναυλία στο Ο.Α.Κ.Α., όπου είχαμε την τύχη να παραβρεθούμε.
Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2010
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

1. Υποβολή αίτησης στην πολεοδομική υπηρεσία από τον ιδιοκτήτη ή τον εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό του με συνημμένα :
* Υπεύθυνη δήλωση Ιδιοκτήτη εις διπλούν
* Παράβολο 250 € (ένα για το σύνολο των ημιυπαίθριων αυτοτελούς ιδιοκτησίας ) ή 350 € (ένα για το σύνολο των λοιπών χώρων πλην η/υ αυτοτελούς ιδιοκτησίας )από Δημόσιο Ταμείο
* Τεχνική Έκθεση Μηχανικού και παραστατικό αμοιβής μηχανικού όπως αυτή προκύπτει σύμφωνα με τον κώδικα ελάχιστων αμοιβών του ΤΕΕ με συνημμένα , Στέλεχος Οικοδομικής Άδειας, Τοπογραφικό, Κάτοψη ορόφου με επισήμανση της επιφάνειας που άλλαξε χρήση. Πληροφορίες ιστοσελίδα ΤΕΕ

Σημ. σε περίπτωση ταχυδρομικής αποστολής, θα πρέπει τα παραπάνω να βεβαιώνονται για το γνήσιο της υπογραφής (από Κ.Ε.Π. ή Α.Τ.) και για τους ευρισκόμενους εκτός της Επικράτειας από την Προξενική Αρχή.

2. Στην αίτηση του Ιδιοκτήτη (αντίγραφο της οποίας επιστρέφεται στον ενδιαφερόμενο και καταγράφονται και καταγράφονται τυχόν ελλείψεις στον πίνακα που εικονίζεται στο πίσω μέρος της αίτησης.) τίθεται η σφραγίδα καταχώρισης
3. Αφού διαπιστωθεί η πληρότητα, τίθεται στο έντυπο της αίτησης (που προσκομίζει ο ενδιαφερόμενος) η σφραγίδα πληρότητας
Σημ. Οι δύο σφραγίδες μπορούν να τίθενται ταυτόχρονα κατά την υποβολή της αίτησης κλπ. εάν διαπιστώνεται ότι ο φάκελος είναι πλήρης
4. Η Πολεοδομία με οίκοθεν αλληλογραφία ενημερώνει τις συναρμόδιες υπηρεσίες (Δ.Ο.Υ., Ι.Κ.Α., Τμήμα έκδοσης αδειών, Τμήμα ελέγχου κατασκευών κλπ.) ώστε να ανασταλούν τυχόν κυρώσεις και ήδη επιβληθέντα πρόστιμα, όπως προβλέπεται από την παράγραφο 6, του Άρθρου 6 του ν.3843/2010.
5. Μετά την διαπίστωση της πληρότητας και σε διάστημα το πολύ 60 ημερών, αποστέλλεται στον ενδιαφερόμενο το έντυπο Υπολογισμού Εισφοράς όπου θα φαίνεται τόσο το ποσό του ειδικού προστίμου που καταβάλλεται εφάπαξ με την έκπτωση του 10%, όσο και το ποσό της πρώτης δόσης.
6. Ο ενδιαφερόμενος αφού καταβάλλει τα οφειλόμενα ποσά, προσκομίζει τα διπλότυπα στην πολεοδομική υπηρεσία. Αυτά καταγράφονται στο «Ειδικό Βιβλίο Καταχώρισης» και στο έντυπο της Αίτησης του Ιδιοκτήτη και τίθεται η σφραγίδα περαίωσης της διαδικασίας.
7. Με την Κ.Υ.Α. που προβλέπεται στην παράγραφο 10 του Άρθρου 6 του ν.3843/2010, θα ρυθμιστούν οι λεπτομέρειες για τον τρόπο καταβολής του εδικού προστίμου.
8. Η πολεοδομία αποστέλλει συγκεντρωτικά στοιχεία ανά Ο.Τ.Α. του ειδικού προστίμου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ypeka.gr του ΥΠΕΚΑ.

Πηγή: http://www.ypeka.gr/Default.aspx?tabid=512
Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου 2010

Συνεχίζονται και το Σεπτέμβριο οι προβολές στο δημοτικο κινηματογράφο "Ελληνίς". Αναλυτικά το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου:

1/9 Κυνόδοντας
2-5/9 Expendables
6/9 Βρέχει κεφτέδες
7-8/9 Το λουλούδι της ερήμου
9-12/9 Όμορφη ζωή
13-15/9 Λίβανος

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αγρινίου "Στέλιος Τσιτσιμελής" , στα πλαίσια των εκδηλώσεων "Γιορτές καλοκαιριού 2010" διοργανώνει, την Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2010,
στις 7.00 μ.μ, στο Εντευκτήριο του Τρένου το 1ο Τουρνουά Επίδειξης Αγωνιστικού Μπριτζ. Ταυτόχρονα, σε συνεργασία με την Ελληνική Σκακιστική Ομοσπονδία (Ε.Σ.Ο.) και το Δημοτικό συμβούλιο νέων, διοργανώνει στις 10 Σεπτεμβρίου 2010, στον ίδιο χώρο τους 7ους Σκακιστικούς αγώνες. Περισσότερες πληροφορίες στα τηλ 26410 55655 – 55700 (κ.Χριστίνα Μπαλάσκα).

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

ΚΩΝ/ΝΟΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
Ηλία Ηλιού 7-9, ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Tηλ: 6948484595

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?

Ποιο επαγγελμά μου ταιριάζει?
Βήματα επαγγελματικού προσανατολισμού

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου

ΕΦΗΜΕΡΕΥΟΝΤΑ Φαρμακεία Αγρινίου
Κάντε κλίκ στην εικόνα

Blog Archive

Αναγνώστες

About Me

agriniomag
Παπαθανασίου Κωνσταντίνος, Κοτρολός Νικόλαος, Νέλλη Παρμάκη, Email: agriniomag@gmail.com
Προβολή πλήρους προφίλ